KRISTIANSAND: Ifølge tiltalen fra Agder politidistrikt var ikke stansemaskinen, som falt ut av lasterommet til lastebilen, tilstrekkelig sikret. To møtende personbiler ble truffet av maskinen.

Fire personer bosatt i Kristiansand ble brakt til sykehus etter ulykken, som skjedde i 19-tiden fredag 15. desember. Til alt hell kom ingen av personene alvorlig til skade. Føreren av den ene personbilen pådro seg brist i brystbenet.

Stålklosser

Begge bilene fikk imidlertid store materielle skader i de kraftige sammenstøtene.

Lastebilen kom kjørende østfra da lasten løsnet like ved Kaldvell sykehjem. Etter å ha truffet bilene, fortsatte den 5,5 tonn tunge stansemaskinen gjennom autovernet og ble liggende om lag ti meter ned i skråningen mot Kaldvellfjorden.

Ifølge et vitne fvn.no snakket med var den ene siden av lasterommet revet opp.

I tillegg til stansemaskinen, hadde sjåføren åtte stålklosser med en samlet vekt på 4,5 tonn i lasterommet. Heller ikke disse var tilstrekkelig sikret mot å forskyve seg eller falle av, ifølge tiltalen.

Førerkortet beslaglagt

Det er politiadvokat Johan Martin Kile ved Agder politidistrikt som har tatt ut tiltalen. Han ønsket ikke å kommentere saken da fvn.no kontaktet ham onsdag kveld.

— Hva har sjåføren forklart i avhør?

— Det har jeg ingen kommentar til. Vi kommenterer ikke en tiltale før den er forkynt for tiltalte. Det er ikke blitt gjort ennå, sier Kile.

Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt av politiet kort tid etter ulykken. Agder politidistrikt tar forbehold om å legge ned påstand om tap av førerretten.