Hans Otto Lund (H) — leder av byutviklingsstyret i Kristiansand:

  • Ja, det kunne vært kjempespennende, men ikke nødvendigvis. Jeg leste kommentaren i Fædrelandsvennen forleden, hvor det ble fremholdt at det er mange grå i vårt parti. Det kjenner jeg ikke igjen. Vi har mange gode kandidater til ordførerjobben i egne rekker om de ønsker å gå videre.

— Jeg kjenner både Fuglestad og Marcussen. De er to gode kandidater. Men igjen, jeg er i tvil om disse to vil være med å sanke flere stemmer enn andre kandidater, sier han og legger til:

Høyre trenger kandidater fra næringslivet. Vi er et næringsparti. De to kjendiskandidatene som nå er kastet fram vet hva som trengs, men det gjør også andre i partiet med bakgrunn fra næringslivet, mener han.

Tore Austad (H) - gruppeleder bystyret:

— Nei, vi trenger ikke vedkommende fordi han eller hun er kjendis. Det vi trenger er folk som er innstilt på å gjøre jobben på en skikkelig måte, sier Austad og fortsetter:

— Jeg er ikke medlem av nominasjonskomiteen og aner ikke hva de kommer til å legge fram av forslag til ordførerkandidat. Jeg håper imidlertid de har med kandidater som representerer rutine og kontinuitet, men også nye og interessante navn som står for noe. Jeg vet også at vi i bystyregruppen har mennesker som utmerket godt kan bekle ordførerembete. Det er jeg aldeles overbevist om, sier gruppeleder Austad.

Bjørg Wallevik (H) - tidligere ordfører i Kristiansand:

— Høyre har mange dyktige folk i egne rekker og som gjør en utmerket jobb i de sammenhenger de er. Høyre trenger ledere med politisk erfaring, sier Vallevik og fortsetter:

— Dette fokuset på kjendiser er ukjent for meg. Vi trenger dyktige folk. Det er viktig at Høyres ordførerkandidat er interessert i samfunnsutvikling og ønsker å legge inn energi i politisk arbeid. Politikk er et eget fag, sier den tidligere ordføreren.

— Men at folk i partiet nå går ut i avisen og sier at vi er på kjendisjakt forstår jeg lite av. Noe slikt kjenner jeg ikke igjen fra Høyres rekker. Vi er ikke der, mener jeg.

Per Sigurd Sørensen (H) - ordførerkandidat i Kristiansand:

— Jeg tror ikke Kristiansand først og fremst trenger en kjendis til å bekle ordførervervet. Partiet trenger en person som står for ting og representerer kontinuitet og vil jobbe politisk for å få resultater, sier Sørensen og fortsetter:

— Jeg tror ikke kjendisstatus er det partiet vårt først og fremst skal være ute etter. Høyre i Kristiansand trenger ikke en gallionsfigur som ordfører. Jeg har mer tro på folk som står for noe og representerer kunnskap og vilje til å få til noe, sier han.

Sørensen sier han kjenner Reidar Fuglestad og Terje Marcussen for dårlig til gi noen karakteristikk. - Men de er sikkert dyktige. De får ikke slike jobber om de ikke er dyktige, sier han.