Det skjedde i samme rom som ordinære kjøttvarer for butikksalg blir skåret opp.Mattilsynet har i et hastevedtak stoppet hundefôrproduksjonen med umiddelbar virkning. Slakteriet fortsetter imidlertid å lage dyremat i lokalene, men kaller det nå for kattemat, skriver Nationen.

– Dette var et engangstilfelle, og vi fortsetter derfor å lage kattefôr i stedet for hundefôr, sier daglig leder Stein Eikaas. Han forklarer det enorme bakterieinnholdet med at det ved en feiltakelse ble brukt råvarer som skulle vært kastet.

Hygieneprøvene viste et generelt bakterienivå på over 15 millioner per gram kjøtt, og verdier av uspesifisert e.coli, altså tarmbakterier, fra 3.300-9.300 per gram fôr. I menneskemat skal verdien av e.coli ikke overstige 500 per gram kjøtt.

– Bakterienivået er uakseptabelt. Når dette påvises i samme lokaler som menneskemat, representerer det en fare for smitteoverføring, sier distriktssjef for Mattilsynet i Aust-Agder, John Henrik Aas.

Froland slakteri AS produserte i fjor om lag 140 tonn kjøttvarer til butikker og skjærebedrifter på Sør— og Østlandet.