KRISTIANSAND: – Retten kan ikke se at det foreligger noe tungtveiende formildende omstendigheter knyttet til forholdene i tiltalebeslutningen, fastslo tingrettsdommer Knut Otterbech da han dømte den 32 år gamle hovedmannen i Bandidos-saken til seks år og seks måneders forvaring mandag.

Dømt for 31 forhold

32-åringen ble til sammen dømt for 31 straffbare forhold, som blant annet handlet om svært grov vold. I det groveste tilfellet skal han ha sperret en mann inne i Bandidos’ lokaler i Mosby i Kristiansand og slått løst på ham med balltre. En 45 år gammel mann deltok i voldsutøvelsen, ifølge tiltalen.

Foranledningen var det offeret, en 36 år gammel mann, hadde 80.000 kroner i narkotikagjeld til en fjerde person.

Den domfelte 32-åringen tilhører MC-klubben Bandidos i Kristiansand, et miljø som aktoratet beskrev som svært tøft, med vold og trusler som et vanlig element. Han sto tiltalt for en lang rekke vold, ran, trusler og utpressing. I tillegg sto også seks andre menn tiltalt for omfattende vold og sterke trusler i forbindelse med pengeinnkreving.

– Uten grenser

Kristiansand tingrett dømte hovedmannen til seks år og seks måneders forvaring med en minstetid på fire år og seks måneder på grunn av alvoret i forbrytelsene og det retten mener er en åpenbar fare for gjentakelse.

– Tiltalte synes å mangle grenser og hemninger i forhold til ekstrem voldsutøvelse, aggressivitet og hensynsløs atferd mot andre i forbindelse med pengeinnkreving og trusler, skriver Otterbech i dommen.

32-åringen er utvist fra Danmark etter å ha blitt dømt fem ganger for grov kriminalitet, i hovedsak vold.

Han er også dømt for voldsutøvelse her i landet.

De seks andre ble dømt til betydelig mildere straffer. 45-åringen som ble funnet skyldig i å ha deltatt i voldsutøvelsen i Bandidos-lokalene i Mosby, ble dømt til et halvt års fengsel.