KRISTIANSAND: - Dette er en sorgens dag for meg og familien, sa Kristiansen da det i går kveld ble klart at bystyreflertallet ikke ville lytte til ham.

Ap, SV, Høyre og flere av småpartiene mener Jørgen Kristiansens bod må vekk. Bare Frp og Kristiansens eget KrF gikk inn for

å legge fiskerihavna rundt boden, så den kan spares.

Kristiansen-familien har til sammen fire sjøboder på Geiderøya. Alle må vekk. Jørgen Kristiansen selv, og familien hans, hadde ønsket å få lov å gjøre dem om til hytter.

Føler seg lurt

Kristiansen sier rett ut at han føler seg lurt av kommunen, den samme kommunen som han neste høst ønsker å være ordfører for:

– Eiendommen har vært i mammas families eie i 500 år, og i 1991 ga vi bort 100 meter strandlinje og to mål tomt til fiskerihavna. I 1999 søkte vi om bodene og fikk byutviklingstyrets medhold i at bodene ikke var et problem for den fremtidige planleggingen av fiskerihavn.

– Men syv år etter vedtar bystyret en reguleringsplan som betyr at bodene må vekk. Det er lureri, synes jeg.

– Nå skal jeg sove på hva jeg vil gjøre videre, sa Kristiansen like etter at han fikk bystyret mot seg.

VISSTE GODT. Hans Otto Lund sa i bystyret at grunneierne visste hva de gjorde da de bygde i 1999. – Vi er grunneierpartiet, men her visste grunneierne at de bygde på et sted hvor det lå planer om fremtidig fiskerihavn, sa Lund.

Aps Bjarne Ugland var sterkt mot å spare sjøbodene til Kristiansen-familien:

– Vi kan ikke ta dem ut av fiskeriplanen. Vi trenger arealene. Fiskerihavnen er regional og viktig for fiskere fra Rogaland til Vestfold. Økonomien i prosjektet er vanskelig. Reduserer vi arealene på land, kan hele prosjektet stoppe, sa han.

Sjøbodene vil ikke bli revet øyeblikkelig. De kan trolig stå noen få år – til utbyggingen av fiskerihavna er i gang.

Men Kristiansen kan glemme å gjøre investeringer. For den dagen fiskerihavna trenger arealene, må bodene vekk.

Erstatning – Jeg har brukt noen hundre tusen på sjøboden min. Den har ikke strøm, vann og kloakk, men er delvis innredet. Jeg hadde håpet på en fritidsbolig på slektens eiendom, men det går jo ikke nå, sier Kristiansen, som vil vurdere på hvilken måte han – og familien – eventuelt kan kreve erstatning. Hans far er for øvrig byingeniør i Kristiansand.

Kristiansen erklærte seg inhabil i bystyret under behandlingen av fiskerihavnen på Geiderøya.