SØRLANDET: 16-åringen er står tiltalt for to tilfeller av seksuelt misbruk. Et voldtektsforsøk mot ei fire år gammel jente og for å ha blottet seg for ei 12 år gammel jente fra Sørlandet. Den siktede erkjente i dag straffskyld for voldtektsforsøket, men nektet for å ha blottet seg.

Lokket opp i skogen Det var mens 16-åringen bodde i fosterhjem et sted på Sørlandet, at han skal ha forsøkt å voldta den fire år gamle jenta. Episoden skjedde i august i fjor, og siktede skal ha lokket jenta med seg opp i skogen. Der skal han ha kommet med flere seksuelle tilnærmelser.

Han skal blant annet ha dratt frem sin penis og ba deretter jenta ta av seg sommerkjolen hun hadde på. 16-åringen truet med at hun ville bli hugget av huggorm om hun ikke gjorde som han sa.

Traumer etter hendelsen Hun skal ha blitt redd og begynt å grine, noe en kvinne i nabolaget hørte og dro for å sjekke. Hun traff 16-åringen på vei ut av skogen. Kvinnen tok med seg den fire år gamle jenta hjem til foreldrene.

Moren til jenta fortalte i retten at jenta hadde fått traumer etter hendelsen. Hun hadde fått et ustabilt humør, og begynt å tisse i sengen om nettene.

Klarer ikke styre seg

Tenåringen bor i dag på en institusjon på Sørlandet, som er spesialisert på ungdom som for griper seg på barn. I retten i dag ble han karakterisert som transeaktig i møte med barn, med en impulsdrevet atferd hvor han ikke klarer å styre seg.

I sin vitneforklaring fortalte 16-åringen at han ikke husket noe fra hendelsen i august i fjor. Likevel erkjente han straffskyld for voldtektsforsøket.

–Jeg vet at det har skjedd, men jeg husker ikke noe. Jeg har fortrengt minnene, forklarte han.

Som 12-åring voldtok siktede ei jente på fire år. Dette har han senere erkjente gjennom oppfølging fra barnevernet. Han var da under den kriminelle lavalderen.