KRISTIANSAND: Stoffet ble beslaglagt i forbindelse med at en politipatrulje stoppet kvinnen på en parkeringsplass utenfor hennes hjem i Kristiansand i juni 2006. Funnet i boligen

Kvinnen oppbevarte noe av stoffet i en veske i bilen. Resten ble beslaglagt i kvinnens bolig. I tillegg til amfetamin, ble det funnet åtte diazepamholdige tabletter. Det ble også beslaglagt en elektronisk vekt politiet mistenker er brukt til å måle opp stoffet.

Kvinnen har forklart til politiet at hun oppbevarte stoffet for en annen mann. Hun skal ha oppbevart stoffet i noen dager før politiets ransaking. For å oppbevare stoffet, skal hun ha mottatt minst fem gram amfetamin som betaling. Kvinnen har innrømmet at hun kjente til at det var amfetamin hun oppbevarte.

Brukerdoser

En brukerdose amfetamin regnes oftes å ligge på omkring 150-250 mg. Det vil si at kvinnen oppbevarte mellom 500 — 800 brukerdoser amfetamin i boligen sin.

Kvinnen stod også tiltalt for flere andre lovbrudd.

Hun skal blant annet ved flere anledninger ha kjørt bil uten å inneha gyldig førerkort.

Hun ble i august 2006 stoppet et sted på Vestlandet da hun kjørte i ruspåvirket tilstand. Hun oppgav falskt navn til politipatruljen som stoppet henne. Betjentene fant også mindre mengder narkotika i form av amfetamin, opium, tabletter og hasj. Retten opplyser at påvirkningsgraden under kjøringen tilsvarer en alkoholkonsentrasjon på omkring 1,5 promille.

Under ransakningen i kvinnens bolig oppdaget politiet at kvinnen hadde montert overvåkningskamera ut mot gaten. Fra soverommet kunne kvinnen overvåke bevegelser utenfor inngangsdøren hennes.

Tidligere straffedømt

Kvinnen er tidligere straffedømt tre ganger i tidsrommet 2002 til juni 2007. Hun er også bøtelagt en rekke ganger. Alle sakene gjelder narkotikaovertredelser og trafikkforhold.

I juni i år ble kvinnen idømt 120 dagers fengselsstraff i en tingrett et annet sted i Norge. 99 dager ble gjort betinget.

I formildende retning har retten lagt vekt på kvinnens uforbeholdne tilståelse, og at det har tatt lang tid før saken kom opp for retten.

I tillegg til fengselsstraff i åtte måneder, må kvinnen betale en bot på 5000 kroner.

Hun er også fratatt retten til å ta førerkort på livstid.