AGDER/TELEMARK: I forhold til i Oslo, der andelen kvinnelige prester nå ligger på 33,3 prosent, kommer Agder og Telemark bispedømme langt under på statistikken. Dette til tross for at det nå ansettes stadig flere kvinnelige prester på landsbasis.

36 prosent av prestene som ble ansatt i Den norske kirke i fjor, er kvinner, viser en oversikt fra Kultur— og kirkedepartementet. Dette betyr at hver tredje prest som nå blir ansatt er kvinne.

I fjor var 19,3 prosent av de statsansatte prestene kvinner. Tilsvarende prosentandel i 1982 var 12 prosent, skriver Vårt Land.

Den norske kirkes presteforening registrerer at det blir stadig flere kvinnelige prester, og viser til at det ved landets teologiske fakulteter er tilnærmet utjevnet kjønnsfordeling.

Departementets statistikk omfatter kun statsansatte menighetsprester, proster og biskoper, samt studentprester og fengselsprester, totalt 1.324 stillinger. I tillegg kommer blant annet institusjonsprester, som stort sett jobber ved sykehus og sykehjem. Presteforeningens leder Ingeborg Midttømme tror kvinneandelen er høyere i denne type stillinger enn i menighetene.