LILLESAND NYGÅRDS JORDE— Bygget er, som dere ser, blitt ekstremt bra! Vi har fått en arbeidsplass som tilfredsstiller alle krav - og mer enn det!Dette sa en tydelig glad og stolt administrerende direktør Willy Jensen til de mange innbudte gjestene. Og han la til:- Folk er hørbart og synlig fornøyd. Arkitekter, utbyggere og arbeidsfolk har gjort en flott jobb. Og se hvor fint det er blitt utenfor! sa Jensen. Og la til at det er viktig at PT har fått et lokalmiljø rundt seg som bryr seg om dem både som etat og som enkeltmennesker.Det strømmet på med prominente gjester fra nær og fjern i går. De vandret rundt i et bygg som har fått et lyst og lett interiør med mange møteplasser, vennlige farger og mye glass. Bygget har fått et stilrent preg uten å virke pompøst. Og de mange som måtte være nysgjerrige på byggets indre, inviteres til åpen dag på tidlig lørdag ettermiddag.Om det var mange blide ansikter å se i går, er det klart at flytteprosessen ikke har vært like populær hos alle. Siden flyttevedtaket kom i 2003 har PT måttet skifte ut hele 80 prosent av staben. - Vi har rekruttert mer enn 120 nye ansatte. Imidlertid har vi hatt tilstrekkelig tid til å bygge opp kompetanse hos dyktige nyansatte, sa Jensen. Og skrøt av sin stab: - Dette er lojale, profesjonelle og dyktige folk som begeistres av samspillet mellom jus, økonomi og teknologi. De jobber ikke bare for lønna og vet knapt hva opsjoner er! Rakk ikke fram.

Hvorvidt avstanden mellom Lillesand og Oslo kan bli et problem for PT, gjenstår å se. Men som en liten illustrasjon kan vi nevne av departementets gave ikke hadde rukket fram i tide! Uansett, statsråd Liv Signe Navarsete hadde mange fine ord å gi.- Vi er i dag samlet i det første skreddersydde kontorbygget til PT, og jeg tror vi alle er enige om at det har blitt et flott og moderne bygg på en fin tomt, i en hyggelig by, i et vakkert område i landet, sa Navarsete, som mente bygget er et verdig og tidsriktig uttrykk for statlig byggeskikk. I støtet.

Fungerende fylkesmann Svein Åril pekte på at Agder er en landsdel i støtet, og at PT har fått en god plassering midt i landsdelen. Rektor Torunn Lauvdal ved Universitetet i Agder håpet på et godt samarbeid, mens Lillesands ordfører sa dette var en stor dag.- Det har ikke vært så lett å hanskes med alle Willy Jensens krav, vi har hatt våre utfordringer. Men vi visste at dette skal vi få til, sa han. Gårsdagen var for øvrig ikke bare tiden for markering av et nytt bygg. PT kan også feire 20-årsjubileum og markere 10 år med postregulering i Norge.Tekst: Jostein Blokhusjostein.blokhus@fvn.no - 38 11 35 73