KRISTIANSAND: — Jeg har aldri vært så forvirret som i år. Det er en jungel, dette her, sier Emiliano Barajas, engasjert kafégjest på Geheb.

Spørsmålet er valgkampen i Kristiansand, og herrene rundt bordet er ikke nådige.

— De er sleipe alle sammen. Jeg har allerede stemt, men jeg tør ikke si på hvem. Da får jeg mange uvenner, sier Barajas.

På samme bord sitter en mann med sterke meninger som ikke vil ha navnet i avisa.

— Partiene i Kristiansand vil jo det samme. Alle snakker om eldreomsorg og sånn. Det eneste som skiller dem er at noen sier ja til konserthus, mens andre sier nei. Ingen greier å markere seg skikkelig, de er rett og slett feige, mener han.

Beste land

Bastian Nayagam kom fra Sri Lanka for over 40 år siden.

— Vi bor i verdens beste land. Jeg liker Norge veldig godt, og interesserer meg for politikk. I Sri Lanka er politikken veldig annerledes. Der er det bare dritt, mener han.

Akkurat det er den anonyme synseren helt enig i.

— Kristiansand er en ålreit by, men politikerne maser om småting hele tiden. Jeg har vært i utlandet, og da jeg kom hjem, syntes jeg politikken i Norge var ganske latterlig, forteller han.

Lite på tv

De tre herrene synes det er synd at Jan Oddvar Skisland trekker seg som ordfører.

— Jeg vil helst ha en dame som ordfører. Men det blir nok akkurat det samme resultatet som før. KrF har jo kontroll over hele Sørlandet. De lever på Lilletun ennå, mener Barajas.

— Lilletun var en grei kar, er de tre enige om.

Alle de tre har unnagjort stemmingen, men tør ikke si hvem de har stemt på. Barajas gleder seg mest til valgkampen er over.

— De har tatt vekk alle de gode programmene på tv, og sender bare valg. Jeg skal være glad når vi er ferdige, så vi kan få se de gode programmene igjen, mener han.