KRISTIANSAND: Jenta ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse, men livet hennes stod ikke til å redde. Ifølge akuttmottaket ble hun erklært død kort tid etter at hun kom til sykehuset.

Ulykken skjedde på Vågsbygdveien, mellom rundkjøringen ved Auglandskiosken og fotgjengerfeltet ved Esso-stasjonen. Ifølge politiet havnet jenta over rabatten mellom sykkelstien og veien.

Traff bakskjermen

— Vedkommende kom syklende ned Kirsten Flagstads vei. Hun kom ut i veien, og traff bakskjermen på en bil. Deretter ramlet hun i asfalten. Dette har forårsaket skaden, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Både vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet viser ifølge Bakken at dette var hendelsesforløpet. Jenta skal ha vært alene.

— Vi har ikke fått opplysninger om at hun var i lag med andre. Det er ingen som direkte har sett hva som har skjedd, sier Bakken.

Alla Tarek Ibrahim døde som følge av hodeskader, ifølge politiet. Hun syklet ikke med hjelm.

— Det er vanskelig å si om hun har hatt høy fart. Men hun har tydeligvis vært svært uheldig, sier operasjonslederen.

Bilfører avhøres

Bilen, en Volkswagen Touareg, ble kjørt av en 36 år gammel kvinne fra Kristiansand. Hun ble avhørt tirsdag kveld.

— Bilføreren ble ikke fysisk skadet, men var ganske medtatt etter ulykken. Hun er tatt hånd om på legevakten, sier Bakken.

Også flere andre vitner er avhørt tirsdag kveld.

— Alle er ikke formelt avhørt, men vi har fått et innblikk i hva som har skjedd. Hun har syklet i kanten mellom sykkelstien og veien, sier Bakken.

Teknikere fra politiet undersøkte tirsdag kveld ulykkesstedet. Veien var stengt en periode etter ulykken, men ble åpnet da undersøkelsene var unnagjort. Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.15.