KUALU LUMPUR: Massedemonstrasjonen blir holdt i hovedstaden Kuala Lumpur etter ukens fredagsbønn, sa en opposisjonspolitiker tirsdag. Malaysia har rundt 24 millioner innbyggere, og ifølge landets grunnlov skal alle tilhøre islam, selv om det også bor kristne og hinduer i landet.

– Vi oppfordrer alle muslimer til å delta i protesten. Vi krever at regjeringen i Danmark og landets aviser unnskylder seg overfor muslimene, sa Ahmad Sabki Yusof, som leder det radikale islamistpartiet PAS’ ungdomsorganisasjon.

– Deres handlinger har såret muslimenes følelser. Det blir en fredelig protest, vi tar avstand fra alle former for voldsbruk, understreket Yusof, som overfor nyhetsbyrået AFP tilføyde at demonstrantene vil levere et protestbrev til Danmarks ambassade i Malaysia.

Danmark er blitt utsatt for rasende protester i en rekke muslimske land, etter at danske aviser trykket karikaturtegninger av Muhammed. Tegningene er senere blitt gjengitt i den norske avisen Magazinet og i aviser i en rekke andre vestlige land.