FLEKKEFJORD: – Jeg husker ikke en gang at vi var kommet til Flekkefjord etter å ha vært ute på byen i Stavanger og senere på diskotek på Moi. Jeg kom først til meg selv da jeg våknet opp i politicella i Kristiansand, forklarte den 23 år gamle kvinesdalkvinnen i retten.

Kvinnen forklarte at hun tidligere på kvelden hadde drukket en god del alkohol fordelt på øl, rusbrus og brennevin. Selv om 23-åringen ikke husket noe av hendelsesforløpet, antok hun at det var skjedd slik andre i etterkant fortalte henne.

Et vitne forklarte i retten at 23-åringens venninne hadde kranglet med offeret, da hun blandet seg inn og knuste ølflasken i ansiktet hans.

Den grove voldshandlingen ble begått natt til søndag 19. juni i fjor. Offeret var en flekkefjordsgutt i slutten av tenårene. Slaget med ølflasken traff den unge flekkefjæringen ved siden av øyet så hardt at flasken knuste. Offeret ble påført fem forskjellige sår på nesen og i pannen, og måtte sy flere sting. Han har fremdeles arr i ansiktet etter skadene.

Retten mente at det bare var tilfeldigheter som gjorde at ikke offeret ble påført langt større skader.

Den unge kvinnen er i Lister tingrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel. Fordi hun har eneomsorgen for et lite barn, ba forsvareren hennes, advokat Edvard Årstad, retten om å vurdere betinget fengsel eller samfunnsstraff. Sorenskriver Harald Jølle og de to meddommerne Oddbjørg Aslaug Wisdal og Sigbjørn Egeland mente imidlertid at det må bli opp til fengselsmyndighetene å vurdere hvordan soningen kan kombineres med omsorgen av det lille barnet.