HÆGEBOSTAD: For å trekke folk til Eiken, har grunneiere, lokale gründere og kommunen gått sammen om å utarbeide en plan for utbygging i Eiken, melder Farsunds avis i dag.

I planen, som er utarbeidet av plankontoret Halvar Homme, er Skeie og Eiken-området utviklet til bolig— og næringsformål. 300 nye boliger plassert øst for Skeie sentrum. En ny vei er laget fra Skeie til Verdal.

Fem hyttefelt er etablert i uberørt terreng 350 meter til 600 meter over havet. Det ene er området ved Buksetjørn til sør for Sokketjørnknuten. Det andre er langs riksvei 42 ved Midtfosstjørn. Nummer tre er nord for Kvåle, det neste fra Kvåle til kommunegrensen mot Åseral. Siste felt er ovenfor Verdal, gjengir Farsunds avis fra planen.

— Mens satsingen på Hovden, Setesdal, Åseral og Sirdal har vært stor de siste 20-25 årene, har vi sovet i timen. Vi må få en ny giv i bygda, og derfor har grunneierne og en gruppe lokale gründere sammen med kommunen de siste tre og et halvt årene jobbet med dette prosjektet. Går det videre planarbeidet i orden, og det er investorer som vil gripe fatt i prosjektet, kan utbyggingen av det første området ta til om få år, sier hotelleier og medeier i Eiken Utvikling, Jon Tveiten, til Farsunds avis.

Ifølge Hægebostad-ordfører Ånen Werdal har fylkesmannen og fylkeskommunen gitt sin tilslutning til prosjektet.

Du kan lese mer om saken hos Farsunds avis.