KRISTIANSAND: Jenta hadde tidligere chattet med mannen på internett, og mannen hadde da utgitt seg for å være jevngammel med henne. Ifølge politiet i Danmark er imidlertid den norske mannen i 50-årene.

Mannen og jenta utvekslet bilder, og da skjønte jenta at hun ikke hadde snakket med en jevngammel gutt.

Da jenta torsdag skulle til Danmark med Master Cats middagsavgang, oppdaget hun plutselig at mannen var på ferja.

— Hun gikk heldigvis til personalet og fortalte at hun var redd, forteller Svein Olaf Olsen i Master Ferries til fvn.no.

Deretter varslet personalet på Master Cat politiet i Thisted. Da båten kom til Danmark, ble mannen anholdt.

— Personalet har gjort en kjempegod jobb, sier Olsen.

Ifølge Olsen hadde mannen ingen bagasje med seg. Likevel skal han ha fortalt politiet at han var på vei til sommerferie i Tyskland.

Politiet i Thisted bekrefter deler av historien.

— Vi er kjent med at en 13 år gammel norsk jente var om bord på Master Cat som gikk mellom Kristiansand og Hanstholm i går. Hun gjenkjente en mann som hun feilaktig hadde snakket med på internett, sier Søren Ribens, vakthavende for politiet i Thisted, til fvn.no.

Ribens forteller at saken nå er overlevert til politiet i Norge, og at norsk politi har fått mannens og jentas navn. Mannen sitter ikke i arresten i Danmark, ifølge Ribens.

Utover dette har Ribens ingen kommentar til saken.

Vakthavende ved samme politistasjon har imidlertid tidligere kommet med flere opplysninger til den danske avisen Nordjyske.

— Det virker som litt av et sammentreff, og man vet aldri hvilke planer mannen hadde. Han påstod at han var på vei på ferie, men nå har vi overgitt saken til norsk politi, sier vakthavende ved Nordjyllands politi i Thisted til avisen.