Hva ville du brukt 26 millioner kroner på? Skriv din mening nederst i saken.

Se innslag på FTV: Stor stemning på Tinnheia-butikken

KRISTIANSAND: Det forteller Atle Jensen, pressetalsmann i Norsk Tipping, til fvn.no. Lottogevinsten på svimlende 26,2 millioner kroner er den største som er utbetalt i Norge noen gang. Den forrige rekorden var på 25 millioner, og da var det Tom Olsen fra Mo i Rana som vant. Nå har kvinnen fra Tinnheia slått han.

Skjelven, men fattet

Atle Jensen overbragte beskjeden til kvinnen onsdag kveld. Rett før på kvelden ble det klart at kvinnen hadde vunnet hele potten på 26.251.388 kroner i Viking Lotto. Jensen forteller at kvinnen var glad, men fattet da hun fikk telefonen.

— Hun hadde sett på trekningen på tv. Hun fikk en ut-av-deg-selv-opplevelse, men var fattet, sier Jensen.

Som regel er det uvanlig at lotto-vinnerne får med seg at de har vunnet før Norsk Tipping ringer. Jensen fikk imidlertid ikke kontakt med kvinnen med en gang på mobiltelefonen. Naturlig nok fordi hun selv ringte rundt til familiemedlemmer for å fortelle at hun hadde vunnet, skriver VG.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Coop Prix på Tinnheia. Kvinnen ønsker å være anonym.

— Jeg tror ikke hun var så interessert i å legge pengene ut til allmenn beskuelse, hadde jeg nær sagt, sier Jensen.

Går på jobb som vanlig Tinnheia-kvinnen vil selvfølgelig få økonomisk rådgivning. Pengene blir satt inn på hennes konto allerede om få dager, men da Norsk Tipping snakket med henne på telefon i går, var hun klar på at hun skulle på jobb som vanlig på torsdag.

— De kunne ikke klart seg uten meg, sa kvinnen.

Den tidligere rekordholderen, Tom Olsen, ønsker å gratulere kristiansandskvinnen som tangerte hans rekord. Selv etter at han og familien ble 25 millioner kroner rikere for vel et år siden, bedyrer han at de lever som før og han har fortsatt i jobben som shippingagent ved Mo Shipping Agency AS.

— Jeg vil gratulere vinneren med gevinsten, og jeg ønsker henne lykke til med å overta rekorden, sier Olsen til VG.