KRISTIANSAND: Den 16 år gamle Donn-keeperen Helene Hæg (16) ble funnet skadet natt til 17. mai etter en mc-ulykke ved broa over Fidjekilen ved Dvergsnes. Føreren av motorsykkelen stakk av fra ulykkesstedet på Kystveien.

— Hun har hodeskader, moderate skader. Pasientens situasjon er stabil og hun er under intensivbehandling, opplyser sykehuset.

Lørdag kveld er situasjonen fortsatt alvorlig, men stabil.

— Tilstanden er den samme, og det har ikke vært noen endringer i løpet av dagen, sier informasjonsrådgiver Alf Bøler ved Ullevål universitetssykehus.

Ifølge Donns klubbformann Egil Berg skal legene i løpet av søndagen foreta en MR-undersøkelse av Donn-keeperen.

— Vi håper det kan føre til at de får vite litt mer. Hun skal ikke ha fått noen indre skader, så det tar vi som et godt tegn, sier Berg.

Selv om det er positive signaler, er situasjonen fremdeles uviss.

— Uvissheten er tøff, så vi håper vi får vite noe mer i løpet av kvelden i morgen, sier Berg.

Arrangerer spillermøte

I morgen skal spillergruppen ha en samling for å informere om utviklingen.

— Alle spillerne er selvfølgelig preget av det som har skjedd. Vi ønsker å ha en samling slik at vi kan formidle det som skjer på en grei måte, sier han.

Hvorvidt mandagens trening skal gjennomføres vil også bli diskutert.

— Etter planen skal vi spille cup-kamp til tirsdag. På mange måter kan det være greit å starte opp igjen, og komme tilbake i vanlig gjenge. Men det skal vi som sagt snakke om i morgen, sier Berg.

Innrømmer promille

— Den 28 år gamle mannen som kjørte sykkelen, en 125 kubikks lett motorsykkel, erkjenner at han har kjørt uforsvarlig og at han har hatt promille, opplyser politistasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon til fvn.no.

28-åringen har vært i avhør hos politiet fredag ettermiddag. Han har forklart at han traff jenta tilfeldig, og at hun spurte han om å bli kjørt fra Kongshavn til Hånes.

De to skal ikke ha kjent hverandre, og de skal kun ha vekslet et par ord i forkant av kjøreturen. Mannen skal ha sagt at det var greit at hun satt på, fordi han skulle den samme veien.

Jenta skal ifølge politiet ikke ha hatt hjelm.

- Det svartnet

Mannen som kjørte motorsykkelen stakk av etter ulykken.

— Da han kommer til stedet hvor de kjører ut, forklarer han at det blir svart for han. Han sier han ikke har hukommelse på hva som skjedde etterpå. Han mener han ikke bevisst har forsøkt å stikke fra stedet, sier Nordmo.

Nordmo sier at mannen tar hendelsen tungt. 28-åringen erkjenner straffskyld for både promillekjøring og uforsvarlig kjøring.

Fotballtalent

— Vi fikk melding tidlig på dagen i går, forteller kaptein på Donns A-lag, Bodil Breidablikk (25), til fvn.no. Hun og de andre jentene på laget er fortsatt i sjokk etter ulykken.

— Det var en liten samling med laget i går, og vi bestemte oss for å droppe hjemmekampen mot Larvik i morgen, lørdag, forteller Breidablikk.

Nå avventer de også mandagens trening.

— Fotball blir lite vesentlig nå, sier Breidablikk, som kjenner lagvenninnen som en sterk og livlig jente, og betegner henne som et kjempetalent:

— Ho er tøff, en fighter, og ho gir seg ikke. Slik sett er det et godt utgangspunkt når du først får slike skader. Nå tenker vi ikke på fotball, bare på å støtte familien, sier hun.

Stakk av

Like før broa over Fidjekilen gikk det galt, og motorsykkelen har gått rett i autovernet i den krappe svingen før broa.

16 år gamle Hæg ble funnet liggende midt i veibanen, litt vekk fra en 125cc lett motorsykkel. Sykkelen bar merker etter en tøff kollisjon.

Føreren av sykkelen hadde stukket fra stedet, og jenta ble brakt til Sørlandet Sykehus Kristiansand i ambulanse med alvorlige skader, sa operasjonsleder Bjarne Bakken til fvn.no torsdag morgen.

Helene Hæg, som er fra Randesund-området, skal ha fått hodeskader i sammenstøtet med autovernet. Tilstanden skal ha vært kritisk da hun ble brakt inn til sykehus.

— 16-åringen er skadet, men tilstanden er nå å betegne som stabil. Hun er fortsatt under behandling, sier vakthavende kirurg ved Sørlandet Sykehus Kristiansand fredag morgen.

Gjemte seg i varebil Politiet fikk melding om ulykken klokken 02.12 i natt, og reiste ut til stedet med kriminaltekniker for å sikre alle spor.

Vel en time senere, klokken 03.39, hadde politiet klart å spore opp føreren av mc-en, en 28 år gammel mann fra Kristiansand.

— En politipatrulje stanset en lukket varebil med tre personer sittende foran, og under ransaking av kjøretøyet, fant de 28-åringen gjemt under en presenning i varerommet, sier politistasjonssjef Odd Nordmo til fvn.no.

28-åringen hadde lettere skader etter ulykken og ble brakt til sykehus for behandling. Han er nå skrevet ut.

- Alvorlig å stikke av

Det ble tatt rutinemessig blodprøve av 28-åringen før han ble innlagt på sykehuset.

— Om det er høy fart eller kjøring i ruspåvirket tilstand som er årsaken til ulykken er for tidlig å si noe om, sier Nordmo.

Han sier det er en alvorlig overtredelse i veitrafikkloven å etterlate noen i hjelpeløs tilstand etter en ulykke.

Politiet etterlyser nå vitner til ulykken.

PÅ VEI MOT TØMMERSTØ: Her skjedde ulykken ved 02-tiden natt til 17. mai, ved broa over Fidjekilen mellom Dvergsnes og Tømmerstø.