KRISTIANSAND: Hennes 26 år gamle eks-kjæreste er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at kvinnen ble funnet død i hjemmet sitt på Nodeland like over klokken 17.30 fredag ettermiddag.

Kvinnen utløste voldsalarm kort tid før drapet, men politiet rakk ikke fram i tide. Kvinnen var allerede død da politiet ankom boligen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, bar den drepte kvinnen voldsalarm etter at hun anmeldte den 26 år gamle siktede mannen for trusler for kort tid siden.

Fikk talekontakt

Hun rakk å utløse alarmen som varslet politiet om slåsskampen som fant sted i eneboligen på Skinnarsmoen på Nodeland. Vitner har opplyst til fvn.no at kvinnen skal ha blitt drept med stikkvåpen, men politiet vil ikke kommentere det foreløpig.

— Jeg kan bekrefte at kvinnens voldsalarm ble utløst. Hun hadde en mobil voldsalarm på grunn av tidligere episoder. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på episodene, sier politiadvokat Kjønstad.

Da voldsalarmen ble utløst fikk politiets operasjonssentral opp på et kart hvor alarmen og dermed kvinnen befant seg. Operasjonssentralen fikk også talekontakt med kvinnen gjennom den mobile voldsalarmen, men Kjønstad vil ikke kommentere om politiet faktisk kunne snakke med henne eller hva de hørte.

- Dramatisk

Ifølge VG skal politiet ha hørt kvinnen kjempe for livet.

— Tjenestemennene som hørte på beskriver situasjonene som meget dramatisk, sier en kilde til VG.

Det ble slått full alarm, men politiet klarte ikke å rekke fram til åstedet før det var for sent. Luftambulansen landet på stedet like før klokken 18, men det var ingenting de kunne gjøre for å redde livet til kvinnen.

Etter det fvn.no kjenner til, ble 23-åringen funnet død i stuen. Kvinnen bodde i huset sammen med sine foreldre og en eldre bror. De var ikke hjemme da eks-kjæresten oppsøkte henne fredag.

Avhøres lørdag

Store politistyrker ble fredag kveld satt inn i jakten på eks-kjæresten, som politiet tidlig siktet for å stå bak ugjerningen. Den 26 år gamle mannen, som er bosatt i Kristiansand, ble drøye fire timer senere pågrepet av politiet gående langs veien bare én kilometer fra åstedet.

— Jeg kan bekrefte at siktede og den drepte hadde et kortvarig forhold i fjor, sier Kjønstad.

26-åringen ble brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon, hvor han lørdag blir avhørt. Kjønstad vil ikke si noe om hvilken tilstand siktede var i da han ble pågrepet.