KRISTIANSAND: I alt la de to frem ti punkter som skal være hovedmålene i det store "Kulturløftet" Gundersen nå lover byen.

– Hvis dere får på plass et sørnorsk filmsenter, da lover jeg at vi skal sørge for pengene, sa kulturminister Trond Giske, til stor jubel på Javel i kveld. Ministerens filmsenterløfte var det feteste valgflesket som ble servert på ordførerkandidat Mette Gundersens valgløfteseanse.

– Kristiansand er kåret til årets kulturkommune i Norge av regjeringen. En sånn utmerkelse forplikter, ikke minst i fortsettelsen, og derfor er dette lokale kulturløftet så viktig å få gjennomført, sier Gundersen.

Som smørblid ryggdekning hadde hun tatt med seg kulturminister Trond Giske da valgkampsnadderet ble servert tirsdag kveld.

Til valgkamp

– Alle de ti punktene som utgjør det lokale «Kulturløftet» kommer som en direkte konsekvens av de innspill og tilbakemeldinger vi fikk fra kulturlivet i Kristiansand i januar, sier Mette Gundersen, som overhodet ikke legger skjul på at det er valgkampen som nå er i gang.

– Vi går til valg på dette, selvfølgelig, men andre partier må gjerne stjele noen av disse ideene. Det viktigste er at det blir gjennomført, sier Gundersen.

Tom Hugo stod for musikken

Innimellom de store ordene fikk publikum på Javel også servert en liten musikalsk godbit, i form av kristiansandsmusiker, Tom Hugo Hermansen.

Gjennom larmen av politiker— og kunstnerprat, fikk songwriteren satt et ansikt på hva valgkampen og lovordene i utgangspunktet dreier seg om.