Se bildeserie fra toghavariet her!

KRISTIANSAND: Tellef Tveit var glad for å endelig kunne starte sommerferie på Sørlandet med resten av familien.

— Jeg har ikke vært redd, men det var mye kaos der inne. En del mennesker klaget over klaustrofobi og det var små barn som skreik hele tiden, sier 12-åringen til fvn.no.

Han forteller at de har fått mye informasjon på toget, men denne informasjonen var stort sett ikke korrekt.

— Egentlig skulle togreisen ta fire og en halv time, men nå er det gått nesten ni timer. De sa flere ganger at vi snart var fremme, men det tok lang tid før vi var det, sier Tellef Tveit.

For Tellef Tveit forløp togstansen seg stort sett greit, bortsett fra toalettforholdene ombord.

— Det var kun de som måtte veldig på do som fikk lov til å gå. Siden det ikke gikk an spyle ned var toalettene nesten fylt opp til kanten og det lukta vondt der inne, sier Tellef Tveit.

Ventet på sønnen

På stasjonen i Kristiansand har faren, Anders Tveit (46), ventet på sønnen siden klokka 11 i formiddag. Toget hadde beregnet ankomsttid i Kristiansand klokka 11.38. — Vi var tidlig ute og trodde at alt var i orden. De annonserte til og med at toget var ventet om fem minutter over høytalerne på stasjonen, sier Anders Tveit.

Siden toget stod fast i en tunnel var det begrenset med mobildekning, og faren hadde kun sporadisk kontakt med sønnen per sms. Informasjonen til NSB var begrenset.

— Jeg ringte 800-nummeret til NSB og fikk noe informasjon der. På stasjonen var de hyggelige, men visste ingenting. I disse tider er man jo så bortskjemt med rask informasjon, så man burde forventet at det var bedre, forteller Anders Tveit.

Familien var glad for at sommerferie, med hele familien på plass, endelig kunne starte.