KRISTIANSAND: — Mannen var ruset eller beruset og lå og sov i en bil, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet mener bilen mannen satt i har forbindelse med knivstikkingen. 29-åringen skal antakelig avhøres i løpet av formiddagen.

— Så får vi jo se om han har med knivstikkingen å gjøre, sier Jørgensen.

Tidligere mistenkt hadde slåss på HiA

Søndag ble en annen mistenkt i saken pågrepet på Grim, men han forklarte at han ikke hadde noe med knivstikkingen å gjøre. Mannen hadde blodige klær og ble innbrakt fra Møllevannsveien på Grim for å forklare seg om knivstikkingen som skjedde på Lund søndag morgen. Han ble imidlertid sjekket ut av saken søndag ettermiddag, etter å ha forklart at blodet kom fra masseslagsmålet ved Høgskolen i Agder lørdag kveld.

— Han hadde fått juling på festen og hadde en kløyd leppe. Han hadde brukt skjorten til å tørke seg med. Dette har vi også fått bekreftet av folk han var sammen med på festen, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen til fvn.no.

Store politistyrker letet dermed etter en gjerningsmann etter at en 30 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne, begge hjemmehørende i Kristiansand, ble knivstukket på to forskjellige adresser på Lund søndag morgen. Gjerningsmannen skulle ifølge det fvn.no kjenner til være mørkhudet og iført caps og hettegenser.

— Vi prøver å få tak i vitner som kan ha sett eller hørt noe. Vi oppfordrer vitner til å melde fra om de har sett en mørkhudet mann løpe fra stedet med en stor kniv, sa Arnesen søndag.

Mannen ble knistukket utenfor Ryttergangen 14, og kvinnen i Gimleveien 8, ifølge politiet.

Blødde veldig

Kvinnen skal ha fortalt at hun ble overfalt bakfra. Politiet har snakket med kvinnen, men hun er foreløpig ikke formelt avhørt. Mannen som ble knivstukket er heller ikke avhørt.

Politiet fikk den første meldingen om knivstikking klokken 09.46 søndag formiddag. Da lød meldingen på at en person var knivstukket flere steder i kroppen og blødde enormt.

— Han lå i gata utenfor Ryttergangen 14, og ambulansen ville ikke kjøre inn på stedet før politiet hadde klarert området, sier operasjonsleder Frank Solås.

På vei opp til Ryttergangen kom meldingen om nok en knivstikking, denne gang i Gimleveien 8. Her gikk meldingen ut på at en kvinne var overfalt av en mann som hadde stukket henne med kniv, blant annet i armen.

— Kvinnen skal også ha fortalt at hun var blitt ranet, sier Solås til fvn.no.

"Jeg ser deg på sykehuset", ropte knivstikkeren, ifølge naboer i etasjen over.

Begge ble kjørt i ambulanse til Sørlandets sykehus i Kristiansand. Akuttmottaket opplyser at tilstanden til begge de skadete er stabil, og at de er under behandling. Kvinnen ble sannsynligvis utskrevet allerede søndag kveld, mens mannen blir til observasjon over natten.

Jobbet på spreng - Vi vet foreløpig lite om hva som er skjedd. Nå foretar vi avhør av en rekke vitner som har sett og hørt noe. Det er for tidlig å si noe sikkert, men mest sannsynlig er det en sammenheng mellom knivstikkingene, sa Solås søndag.

Politiet hadde imidlertid noen holdepunkter å gå etter, blant annet en bil som er observert kjørende i full fart fra stedet. Dette skal ha vært en hvit Mercedes kassebil.

Flere hundre ungdommer var tilstede på festen ved Høgskolen i Agder lørdag kveld, omkring en kilometer fra der knivstikkingene skjedde. Festen utartet seg til masseslagsmål like før midnatt, men politiet ser ingen forbindelse mellom festen og knivstikkingene.

— Nei, ut i fra de opplysninger vi har nå setter vi ikke hendelsene i forbindelse, sier operasjonsleder Arnesen.

Fvn.no følger saken.