KRISTIANSAND: Episoden inntraff inne på området til Vågsbygd Videregående skole i går formiddag.

Datteren (18) satt på trappen utenfor skolen sammen med kjæresten, da faren (45) kom og ville ha henne med hjem.

Slo datteren

Hun nektet, og det kom til høyrøstet snakk og utskjelling på skoletrappa. Til slutt gikk faren fysisk til verks. Da forsøkte kjæresten hennes å gå imellom for å skjerme henne, og det kom til knuffing mellom de tre på trappa.

Til slutt slo faren sin datter i hodet — med hennes egen håndveske. Den 18 år gamle datteren løp deretter i redsel inn i skolebygningen.

Truende

Sammen med kjæresten endte de opp inne på skolens bibliotek, der de forsøkte å gjemme seg. Faren kom etter henne i fullt raseri.

Flere kilder forteller at mannen skal ha brukt temmelig ufint språk mot datteren, og han skal også ha ropt ut grove trusler.

Det var ingen undervisning ved skolen i går, kun et fåtall elever befant seg på biblioteket. Episoden spredte likevel betydelig frykt hos de som befant seg på skolens område.

Mannen oppførte seg så truende at personalet på skolen så seg nødt til å ringe politiet.

Håndjern

Da politiet ankom skolen forsøkte de å megle mellom far og datter, men situasjonen endte med at mannen ble pågrepet og måtte legges i håndjern. Deretter ble han brakt inn til Vågsbygd politistasjon for avhør.

Den gråtende datteren ble tatt hånd om av moren, mens politiet gjennomførte en samtale med kjæresten.

Familien er førstegenerasjons innvandrere til Norge.

— Paret har ikke levert noen anmeldelse mot mannen, sier Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Politiet har imidlertid anledning til å innlede etterforskning på selvstendig grunnlag.

— Vi har derfor siktet mannen for legemsfornærmelse mot datteren, forklarer Strømsvåg.

- Høyst uvanlig

Blioteket ligger slik til at hvem som helst kan gå rett inn uten å passere verken lærerværelse eller andre klasserom.

Vanligvis ville det myldret av liv på trappa foran skolens inngang, men i går var det nesten ingen elever tilstede på skolens område.

— At noe slikt kan skje, er veldig leit. Dette er samtidig en høyst uvanlig hendelse på skolen. Det er jo også spesielt at det var så få her denne dagen, 1. og 2. klasse var i Helleviga på aktivitetsdag, og 3. klasse er i prinsippet ferdige med skoleåret, sier rektor ved Vågsbygd videregående skole, Kari Skogen.