KRISTIANSAND: 28-åringen stod også tiltalt for flere tilfeller av innbrudd og tyverier av båter i området i og rundt Kristiansand. Nå er mannen dømt til nitti timers samfunnsstraff og til å betale erstatning til forsikringsselskapet If på over 25.000 kroner.

Det første båttyveriet 28-åringen var med på, gjennomførte han sammen med en kamerat i Kjøpmannsvik i Lillesand. 19. april i år tok de to seg inn på en avlåst båtplass på stedet og brøt seg inn i båten til en familie. I tillegg til å stikke avgårde med båten, skal de to ha tatt med seg flere gjenstander. I dette forholdet mener mannen selv at han ikke visste at kameraten ikke hadde lovlig tilgang på båten, noe retten mener er lite sannsynlig.

Tyveri nummer to gjennomførte 28-åringen på egen hånd, i Ronabukta i Kristiansand. Her har han nok en gang brutt seg inn i en båt og kjørte med den til den begynte å brenne. Deretter forlot han den brennende båten på sjøen.

Kristiansanderen gjennomførte også 27. mai et båttyveri i Snikkedalen i Kristiansand. Her skal han også ifølge tiltalen stjålet redningsvester og et brannslukningsapparat fra båten.

Mannen stod også tilalt for flere forhold av vinnings— og narkotikakriminalitet.

Ifølge retten er 28-åringen en velfungerende familiefar, som er inne i en rehabiliteringsfase. Derfor ble straffen satt til nitti timers samfunnsstraff og erstatning i stedet for fengsel.