KRISTIANSAND: I tidsrommet sommeren 2009 til 4.september 2009 skal daglig leder ved et serveringssted i Kristiansand, ha underslått 77.407 kroner av foretakets kontantomstening.

Siktede, en 40 år gammel mann, avga en uforbeholden tilståelse i retten, og saken ble dermed avgjort ved en tilståelsesdom.

«Riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysninger i saken, herunder anmeldelsen. På denne bakgrunn har retten funnet det bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har handlet forsettelig og i vinnings hensikt», heter det i dommen fra Kristiansand Tingrett.

Siktede er domfelt to ganger tidligere. Siste dommen kom i 2006 og gjaldt blant annet bedrageri. Da ble 40-åringen dømt til samfunnsstraff i 30 dager.

Retten la i skjerpende retning vekt på at vinningskriminalitet er et alvorlig problem for både fornærmede og samfunnet, og at forholdet representerer et alvorlig tillitsbrudd mellom siktede og hans tidligere arbeidsgiver. I formildene retning bemerkes det mannen har tilstått forholdet.

«Retten finner i tråd med påtalemyndighetens forslag at straffen skal settes til 50 timers samfunnsstraff, subsidiæret fengsel i 50 dager», står det i dommen.

40-åringen idømmes i tillegg en bot på 10.000 kroner, subsidiært 20 dager i fengsel, samt at han må betale sin tidligere arbeidsgiver 77.407 kroner i erstatning innen to uker fra domstolens forkynnelse.