KRISTIANSAND: — Jeg synes det var fryktelig kvalmt. Det kommer nok til å gå en stund før jeg kjøper pistasjnøtter igjen, sier Høigilt til fvn.no.

Råtne nøtter Nøtteblandingen fra Den lille nøttefabrikken ble kjøpt hos Rema 1000 i Voiebyen i Kristiansand tirsdag ettermiddag.

— Jeg oppdaget ikke noe spesielt da jeg kjøpte nøttene, men da jeg satte meg for å spise dem, oppdaget jeg at flere nøtter var råtne. Jeg plukket vekk de fleste, men da jeg åpnet en av nøttene oppdaget jeg larven, sier 37-åringen.

GOD BLANDING: I nøtteboksen fant Nina Høigilt mer enn bare nøtter. I den ene pistasjnøtten lå det en aldri så liten larve. (FOTO: REIDAR KOLLSTAD)— Hva var det første du tenkte da?

Ekstra næring - Nei, nå har jeg sikker spist flere larver. Jeg var litt usikker på om jeg skulle stikke fingerne i halsen å få dem opp, men valgte å la være. Det er sikkert ikke farlig, og larver gir sikkert litt ekstra næring, humrer Høigilt, og legger til:

— På boksen står det sunt og godt, så jeg får stole på det da.

Tobarnsmoren er glad for at ikke ungene var hjemme da larven åpenbarte seg i nøtteblandingen.

— Da hadde det blitt ramaskrik. De ville sikkert ikke spist middag på flere dager, sier Høigilt.

NAM, NAM: Hadde Nina Høigilt vært litt uoppmerksom hadde denne gått ned på høykant. (FOTO: REIDAR KOLLSTAD) Vil undersøke

— Dette skal selvfølgelig ikke forekomme, sier administrerende direktør i Brynild Gruppen, Karsten F. Hansen.

Han ønsker svært gjerne at Høigilt sender inn larven, slik at de kan analysere insektet, og finne ut hvor det lille krypet stammer fra. De fleste pistasjnøttene fra Den lille nøttefabrikken er produsert i Nord-Amerika.

— Brynild Gruppen ønsker å komme i kontakt med forbrukeren, slik at vi kan få artsbestemt larven. På den måten kan vi også få fastlagt hvorvidt larven stammer fra nøtter eller ikke. Vi skal også sørge for skikkelig rengjøring av nøttestativet, slik at vi kan få fjernet eventuelt ytterligere larver, sier Hansen.