HOVDEN: På parkerningsplassen er det fullt, stålis og overvann. Det vrimler av vinterferie-gjester både i og rundt bakken. Temperaturen klokken 1430 er pluss tre grader, og smeltet snø renner i strier strømmer.

Se video— Nei, det er ikke akkurat sånn vi skulle hatt det, innrømmer daglig leder på Hovden skisenter Anne Grimestad.

Foreløpig er starten på vinterferien bra for skisenteret. Nesten to millioner er det omsatt for i heiskort, men Grimestad må ha minst like mye til i løpet av uka, for å bli fornøyd.

— Bare i dag er det nok 3000 mennesker i heisene, forteller hun.

Uansett blir det bedre enn vinterferien i fjor. For da snødde Sørlandet ned, og Skagerrak var stengt så ikke engang danskene kom seg opp på fjellet.

— Vi har tro på en bra vinterferie, særlig fordi alle fylkene rundt har gitt skolene vinterferie samtidig, sier Grimestad.

Skipatruljen kan imidlertid melde at det har vært uvanlig mange skader i bakken.

— Folk kjører over evne. Siden det har kommet mye snø, som har smeltet og sidd sammen, er det svært hardt flere steder i løypene. Og der er det mange som har pådratt seg småskader som vridde knær og vonde albuer, sier Torger Leidal, leder av skipatruljen.

På overnattingsstedene er det så å si smekkfullt, og det vrimler av folk i sentrum, i badeland og i skiløypene. Oppe på høyfjellet gjør kraftig vind det ubehagelig – og delvis umulig, å ta seg noen langtur. Nede i ”lavlandet” er det derimot nok av snø, og fine forhold, om en smører med rødt eller klister.

Mandagen begynte altså med gråvær og regn. Tirsdag er det meldt sol, men fortsatt varmegrader, og så skal det bli vind, snø og sludd fram mot helgen.

Foto: Steinar Vindsland