KRISTIANSAND: — He, he! Jeg ser definitivt det morsomme i dette. Jeg får jo håpe det er delt førsteplass, så begge butikkene er like gode. Da snakker i alle fall begge butikkene sant, sier informasjonsdirektør i Coop Norge, Vidar Ullenrød.

Erfaring

I går dumpet to reklameaviser ned i postkassen til hustander over det ganske land. For en oppvakte reklametitter er det i alle falle en ting som skurrer. Både Ica Maxi og Coop Obs hevder å ha Norges største 10-kronersmarked. Dette vil fvn.no gjerne komme til bunns i.

— Hvordan kan Coop Obs hevde at butikken har det største 10-kronersmarkedet, Ullenrød?

— Jeg kjenner ikke detaljene rundt kampanjen, men tipper det baserer seg på hvor mange tilbud vi har. Man har vel av erfaring sett at Obs har det største utvalget når man har slike kampanjer, sier Ullenrød.

Etter at fvn.no tok kontakt med Ica Norge for å gjøre kjeden oppmerksom på påstandene som er på kollisjonskurs, satte de seg ned for å telle.

Telling - Vi har talt opp antall 10-kronerstilbud for å sjekke, og vår telling viser at Coop Obs har 240 tilbud, mens Ica Maxi har 278 tilbud i ukens kundeavis, sier informasjonskonsulent Pernille Berg i Ica Norge.

Kjeden hevder på samme måte som Coop, at påstanden baserer seg på tidligere erfaringer.

— Vi kommer med denne påstanden for å underbygge vært kundeløfte om at store poser lønner seg. Vi har dessuten holdt øye med konkurrentene våre for å sjekke at vi har et bedre tilbud enn dem. Derfor kan si vi at vi har Norges største 10-kronersmarked, sier Berg

Fædrelandsvennen har imidlertid foretatt sin egen telling i et forsøkt på å avsløre reklameløgneren. Og skal vi tro vår egen telling fra den lokale reklameavisen, holder bare deler av Ica Maxis telling vann.

Hvem har rett?

Vår telling viser nemlig at Coop Obs har 205 varer stemplet med 10 kroner, mens Ica Maxi har 280 varer med samme prislapp. Med andre ord; Ica Maxi kan ha oversett et par av sine egne varer, mens de har tillagt sin konkurrent litt for mange varer. Det er jo snilt i tilfelle.

Er du fortsatt usikker på hvem som er den store 10-kronerskongen, kan du jo foreta en telling selv, og skrive ditt resultat nederst i artikkelen.