ARENDAL: — Jeg kvelte ham, sa 25-åringen til politiadvokat Leif Aleksandersen under fengslingsmøtet i Arendal tingrett i dag tidlig.

Det skriver agderposten.no. Mannen skal også ha slått drapsofferet i hodet med en jernstang.

Les også: Naboen slått ihjel - stuet vekk i soveromskottet

Ifølge 25-åringen skal han og naboen ha vært i tottene på hverandre over lengre tid. 25-åringen skal blant annet ha følt at naboen var overbeskyttende. Underfengslingsmøtet erkjente mannen straffskyld.

— Det var et par små diskusjoner som bygget seg opp over tid. Den kvelden toppet det seg. Blant annet hevdet han at det var folk i min tomme leilighet, når jeg ikke var hjemme. Det var hans fantasier. Dessuten skal han hele tiden passe på meg. Som en far, sa 25-åringen.

Kvelden da 25-åringen kvelte naboen til døde, skal de to ha leid en film, og skulle kose seg med alkohol og reker. Men kvelden endte med krangel om den leide videofilmen, og det hele skal ha toppet seg da den drepte arendalsmannen skulle lære 25-åringen å pille reker.

— Det er da mange måter å pille reker på, sa 25-åringen i fengslingsmøtet.

Ifølge agderposten.no fortalte mannen til retten at den drepte 45-åringen ble liggende død i sin egen seng i halvannen uke. Deretter skal 25-åringen ha flyttet han over til et kott i sitt eget soverom.

Under fengslingsmøtet kom det fram at 25-åringen har en ustabil psyke, og at han var gått jevnlig til psykolog.

— Jeg har vært innlagt tre ganger på grunn av det, og går på medisiner, forklarte 25-åringen.