KRISTIANSAND: — Roar var sosial alt i ung alder. Allerede da han gikk gjennom byen med sin mor, fortelles det at han var på hils med svært mange, fortalte pastor Wiggo Skagestad i sin minnetale.

Blant de mange tilstedeværende var ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen (H), og hans forgjengere Jan Oddvar Skisland (KrF), Bjørg Wallevik (H) og Paul Otto Johnsen (H).

En rekke representanter fra bystyret i Kristiansand, der Fjellvang satt i seks perioder, var også til stede. Det samme var fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) sammen med flere fylkestingsrepresentanter.

Fjellvang representerte KrF i to perioder i fylkestinget.

I tillegg var en rekke venner fra kommunal og fylkeskommunal administrasjon møtt fram for å vise Fjellvang den siste ære. Deriblant rådmann i Kristiansand, Tor Sommerseth, og hans forgjenger og nåværende Cultiva-direktør, Erling Valvik.

Familien

Likevel var det først og fremst som ektemann, far og farfar Roar Fjellvang ble minnet i kirken.

Skagestad fortalte om en mann som tross mange gjøremål på jobb, i Filadelfia-menigheten og i politikken, satte familien øverst. Noe som blant annet kom barnebarna til gode gjennom utallige historier fra guttedagene i Kristiansand under krigen.

Fjellvangs familie preget seremonien gjennom vakker sang av svigerdøtrene Janne og Elfie Fjellvang og barnebarnet Rebekka Fjellvang.

Skagestad la også vekt på Fjellvang som en mann med meningers mot, som sto oppreist i motvind. Både i politikken og på andre arenaer. Dette viste han allerede i ung alder da han overrasket familien ved å begynne i lære som murer.

- Gråt

— Det fortelles at hans mor gråt da han fortalte hva han hadde bestemt seg for, sa Skagestad.

Fjellvang startet senere sitt eget murerfirma som han drev i om lag 30 år.

Etter bisettelsen samlet venner og familie seg til en privat minnestund i Filadelfia.

Roar Fjellvang ble 71 år gammel.

FAKTA

Roar Fjellvang

  • Født i 1937

  • Satt 24 år i Kristiansand bystyre for KrF

  • Satt åtte år i Vest-Agder fylkesting

  • Døde 20. mars