VALLE: — Jeg kan bekrefte at mannen døde i ambulansen på vei til sykehus, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

Mannen kjørte snøscooter i området da skredet gikk. Ifølge Agderposten skal ha 44-åringen ha fått omfattende skader etter at han ble truffet av sin egen snøscooter i snømassene.

— Mannen og scooteren rullet nedover. Han ble truffet av den minst en gang. Det er en scooter på 2-300 kilo. Han ble funnet relativt raskt i snøen, men var sterkt skadet etter å ha fått scooteren på seg. Det ble forsøkt hjerte og lungeredning, men livet sto ikke til å redde, sier et vitne til avisen.

— Det eneste vi vet er at han lå under snøscooteren da han ble funnet, sier Arnesen.

44-åringen var i området sammen med ytterligere en person på snøscooter, men den andre personen klarte å styre unna skredet.

— Vi har fått opplysninger om at det var to scootere som kjørte sammen, og den andre kom seg i sikkerhet, opplyser redningsleder Erik Willassen, til fvn.no.

Willassen forteller at søket fortsetter inntil videre inntil rasområdet er klarert.

— Så vidt jeg vet foreløpig fortsetter søket ettersom de ikke vet om det er flere folk i området, sier Willassen.

Under skredet i en time

Ifølge Agderposten skal 44-åringen som ble tatt av skredet ha ligget begravd en time under snøen før han ble funnet.

Det ble igangsatt en større leteaksjon for å se om flere personer ble tatt av skredet.

Ifølge Arnesen kan vitnene til skredet verken bekrefte eller avkrefte at det befant seg andre i rasområdet.

— Vi fortsetter derfor søket videre utover kvelden, sier Arnesen.

Rundt klokken 19 fredag ble søket avsluttet, etter at politiet konkluderte med at det ikke befant seg flere i rasområdet.

Ifølge informasjonsansvarlig Alfred Georg Klausen i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps deltok hjelpekorpset under aksjonen i Valle.

Mannskapene fra Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps (KRKH) ble sendt til skredområdet, men ble ikke satt inn i aktivt søk i selve skredet da det ble anslått for stor snøskredfare i området.

HAR DU TIPS I SAKEN ELLER ER DU PÅ STEDET?

Kontakt fvn.no på telefon 80081300 eller nett@fvn.no.