KRISTIANSAND: — 14.36 får vi inn en melding fra publikum som mener at en drosjesjåfør kjører i beruset tilstand, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Snakket med sjåføren Politiet satte i gang å lete etter sjåføren, men fant ham ikke. De har nå identifisert drosjen, eier av drosjen og sjåføren.

— Sjåføren er ikke påtruffet enda. Vi har kontaktet ham på mobilen, men han nekter å snakke med oss, sier Steinsland.

Blir anmeldt Politiet oppretter nå en sak på sjåføren, og han vil bli anmeldt.

— Han blir anmeldt for å ha unndratt seg kontroll, og ikke fulgt politiets pålegg. Vedkommende vil ikke si hvor han er, sier Steinsland.

Ikke i tjeneste

Daglig leder i Taxi Sør, Jan Åge Sletten, opplyser til fvn.no at den aktuelle drosjebilen ikke har vært i tjeneste i dag. Sletten har vært i kontakt med politiet, men har ikke snakket med vedkommende drosjesjåfør.

— Det er ingen kunder som har sittet på med denne drosjen i dag, opplyser Sletten.

Han vil ikke spekulere i hvilke konsekvenser episoden kan få for sjåføren, men vil ta saken videre med drosjeeieren.

— Det er opp til politiet å vurdere hva de vil gjøre med saken. Men selv om drosjebilen ikke har vært i tjeneste, så er det tydelig at vedkommende ikke har noe i en å drosje å gjøre dersom opplysningene stemmer, sier Sletten.

— Vil episoden kunne føre til oppsigelse?

— Dette er i utgangspunktet et forhold mellom eieren og den ansatte. Men dersom saken medfører riktighet, kan sentralen frata kjøreseddelen til den ansatte, svarer Sletten.