LINDESNES: — Det verste skjedde da mennene kom tilbake rundt klokken 01.30. Da begynte de å skyte over hodene på dyra og mot driftsbygningen. Det følte vi var å gå langt over streken, sier Engeland til fvn.no.

Fædrelandsvennen har snakket med familien Engeland i dag. De har nå sendt bud etter dyrlege, som skal skjekke de forskremte kuene. Noen av kuene venter kalver. Nå frykter bondefamilien at disse dyrene har spontanabortert. Flere av dyrene har heller ikke villet ta til seg næring etter den skremmende opplevelsen.

— Dersom kuene mister kalvene vil det bety stort økonomisk tap. Da må kyrene gå ni nye måneder før de kalver. De som har gjort dette har latt tankene bli igjen hjemme, og ikke skjønt konsekvensen av det de har gjort, sier Engeland.

I dag har bonden anmeldt forholdet.

— Vi har hatt to mann til avhør i dag, og vil etterforske saken videre. Vi har fire mistenkte i saken, og ser veldig alvorlig på det som har hendt, sier politiførstebetjent ved Lindesnes lensmannskontor, Odd Arild Johannesen.

Det var natt til søndag at gården, som ligger på Mersland i Lindesnes, ble nærmest bombadert av fyrverkeri. Rakettdesperadoene skal ha avfyr flere kruttsalver mot dyrene hans.

— Det var helt forferdelig. Vi har aldri opplevd maken, sier kona Brita til Lindesnes.

Både hun, mannen og deres tre barn ble sittende søvnløse hele natten. Familien tilkalte politiet, som i løpet av natten klarte å pågripe fire menn de tror står bak ugjerningen. Mennene er i alderen 21 til 30 år.

— Jeg hadde annet å tenke på enn å følge etter karene. Min største frykt var fyr i høylåven eller driftsbygningen hvor 12 melkekyr sto på bås, sier Engeland.