AGDER: I begge Agder-fylkene er det blitt registrert oppsiktsvekkende mange hytteinnbrudd ved inngangen til pinsehelgen. Fredag ettermiddag og kveld har politiet fått inn en lang rekke innbruddsmeldinger.

— Hytteinnbrudd har gått igjen hele kvelden, medgir operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Her er listen:

* Søgne: Like over klokken 16 meldte en hytteeier fra om at en hytte på Einarholmen ved Ausvigheia hadde hatt innbruddstyver på besøk. Det er uklart hva som er stjålet.

* Birkenes: Et hytteinnbrudd ved Engesland ble meldt inn klokken 17.40. Det er uvisst hva som er stjålet, men det skal ha vært rasert en del inne i hytta.

* Vennesla: En hytteeier meldte klokken 18.50 fra om at det hadde vært tyver inne på hytta på Røyknes. Tyvene hadde knust et stuevindu for å komme seg inn, og de skal ha ødelagt mye inne i hytta. Et pulverapparat er blitt tømt, samt at en dør er blitt sparket i stykker. En påhengsmotor er meldt stjålet fra hytta.

* Froland: To hytter ved Vågsdalsfjorden er meldt brutt opp i løpet av den siste uken. Framgangsmåten er ifølge politiet nokså lik ved begge innbruddene. Tyvene har brutt opp en dør for å komme seg inn, og fra begge hyttene er det stjålet flatskjermer.

* Iveland: I løpet av den siste uken har det også vært innbrudd på en hytte ved Frigstad. Tyvene har tatt seg inn i et soveromsvindu, og småting som medisiner og solbriller er meldt stjålet.

* Vegårshei: Tyver skal ha brutt opp en dør og endevendt en hytte ved Løvnes. Flere pyntegjenstander er blitt stjålet.

Tror på sammenheng

Ingen er så langt mistenkte, men politiet har en teori om at de samme personene kan stå bak flere av innbruddene.

— Vi tror at flere av innbruddene har en sammenheng, sier Austad.

Innbruddene vil bli etterforsket videre enten i pinsen eller like over, ifølge operasjonslederen.