KRISTIANSAND: Til slutt dreide det seg om 191.000 kroner som han hadde fått. Det ble oppdaget, og nå må kristiansanderen 75 dager i fengsel.

Fra tidsrommet januar 2006 til januar året etter sendte han konsekvent inn meldekort hver 14 dager samtidig som han jobbet som drosjesjåfør. Han skulle oppført at han i løpet av dette året kjørte 2229 timer, men gjorde det ikke.

Det betrakter Kristiansand tingrett som grov bedrageri. Mannen er tidligere straffedømt fire ganger for vinningskriminalitet i perioden 1974 fra 1989, sist gang for forsikringsbedrageri og falsk anmeldelse.

Retten skriver i sin dom at det klare utgangspunkt er at det skal idømmes ubetinget fengsel i bedragerisaker av denne størrelsesorden mot det offentlige.

«Det er en forutsetning for trygde— og sosialforvaltningens arbeid at de offentlige myndigheter kan stole på de opplysninger som gis av dem som mottar trygde- og stønadsytelser. Brudd på dette tillitsforholdet må det reageres strengt mot», skriver retten.

Nå må mannen ikke bare i fengsel, men også betale tilbake 210.000 kroner som er inklusive renter for det svindlede beløpet.