KRISTIANSAND: Politiet mente at fungerende alternativer til fengsling var få og sikkerheten laber. Derfor ble 15-åringen, som opprinnelig kommer fra Irak, begjært varetektsfengslet i to uker.

Frykten er nemlig at gutten skal gjøre ny kriminalitet dersom han får muligheten til å stikke av igjen.

Tingrettsdommer Per O. Refsalen satte hardt mot hardt og ønsket et tilbud for 15-åringen hvor han ikke kunne rømme. Gjentatte ganger har han nemlig stukket av fra institusjonen Furukollen i Arendal.

Blant ønskene var et tilbud med isolasjon og fotfølging av to ansatte døgnet rundt. Dette kunne institusjonen ikke garantere ville være sikkert nok.

Representanter for barnevernstjenesten i Kristiansand, statlige Bufetat og institusjonen i Arendal fikk i retten komme til orde med forslag til løsninger. Da løsningene uteble, konkluderte dommer Refsalen med at gutten kunne varetektsfengsles i to uker.

Siden april er gutten blitt mistenkt for 29 straffbare forhold. Siden 2008 er han mistenkt for nærmere 50 forhold. Blant forholdene er bruk av hasj, biltyverier og ran. I forbindelse med pågripelsen etter ranssaken skal han ha kalt en hundefører stygge ord, kastet en melkekartong etter en politietterforsker og blitt tatt med 3,5 gram hasj.

19-åringen som også er mistenkt for ranet, er løslatt.