LYNGDAL: — Ambulansen var under utrykning, og kjørte fra Farsund i retning Lyngdal. Under en forbikjøring ved Kvavik traff ambulansen en personbil i bakparten og/eller siden, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Ambulansen hadde med seg en pasient. I personbilen satt det fire personer.

— Kollisjonene førte ikke til personskader av betydning. De fire som satt i personbilen ble for sikkerhets skyld kjørt til Farsund for en kontroll, sier Steinsland.

Ble ikke skadet i kollisjonen

Klinikksjef ved kirurgisk klinikk ved Sørlandet sykehus, Inger Cathrine Bryne, opplyser at pasienten ikke fikk noen skader som følge av kollisjonen. Hun kan ikke si noe om årsaken til at personen befant seg i ambulansen.

— Jeg kan heller ikke kommentere hendelsesforløpet, siden saken er under politietterforskning, sier hun til fvn.no.

Pasienten ble hentet av en annen ambulanse etter kollisjonen.

— Når ambulanser blir satt ut av spill, henter vi inn annet personell som overtar ansvaret. Alle som var involvert er tatt hånd om, også vårt personell, sier Bryne.

Ifølge Bryne er det ambulanser utplassert i både Lyngdal, Farsund og Flekkefjord. En tilgjengelig ambulanse ble umiddelbart sendt til stedet etter kollisjonen.

Sykehuset vil gjennomgå hendelsen i etterkant, og gå gjennom sine rutiner.

Etterforskes av politiet

Hvorvidt ambulansesjåføren eller føreren av personbilen har kjørt uaktsomt vil bli gjenstand for den videre etterforskningen.

— Saken vil bli etterforsket som en trafikkulykke, og siden det dreier seg om en ambulanse under utrykning vil hendelsen også bli vurdert opp mot de bestemmelsene som gjelder utrykningskjøretøy, sier Steinsland.

AMK fikk meldingen klokken 16.27 fredag, og politiet mottok meldingen ti minutter senere.

Kollisjonen skjedde like ved Gumpens auto ved avkjørselen til Kvavik-stranda.

K OLLIDERTE: Kollisjonen skjedde langs riksveg 43 ved Kvavik, like utenfor Lyngdal sentrum. Kartgrafikk: KystAtlas