OSLO: Nominasjonsmøtet plasserte enstemmig Gitmark fra Kristiansand kommune øverst på listen, fulgt av Janne Fardal Kristoffersen fra Lindesnes og ungdomskandidaten Eivind Saga fra Unge Høyre.

— Det var veldig gledelig at det var enstemmig, samtidig som det også var ventet, sier Peter Gitmark til fvn.no.

Gitmark, som representerer Høyre i finanskomiteen, går inn i sin tredje stortingsperiode hvis han blir gjenvalgt i 2009. Han var den yngste som ble gjenvalgt i 2005. — Lysten til å fortsatt drive på med politikk er veldig stor, og jeg tror at våre to valgkampsaker her lokalt, vei og politi, er veldig viktig for Sørlandet. Vi trenger definitivt en borgerlig regjering, og vi i Høyre vil og kan samarbeide med alle de andre borgerlige partiene, forteller han.

Gitmark er også veldig fornøyd med at han ble fulgt av Fardal Kristoffersen og Saga.

— Jeg har fått med meg et veldig godt team, og vårt mål er to representanter fra Vest-Agder. Det er faktisk her på Sørlandet at man kan avgjøre om det blir en borgerlig eller sosialistisk regjering. Det kommer til å bli et veldig tett løp, sier Gitmark.

Lederen for Vest-Agder Høyre, Ole Guttorm Ihme, beklager at meningsmålingene bare synes å gi én representant på Stortinget.

– Vi synes vi er underrepresentert. I forrige periode hadde vi to representanter og en minister, nemlig Ansgar Gabrielsen. Så det er bare å brette opp ermene og gjøre en god valgkamp, sier Ihme fortrøstningsfullt til NTB.