FARSUND: Nå risikerer den gode hjelperen å måtte ut med over 170.000 kroner i erstatning.

– Hva ville du ha gjort dersom en nabo spurte deg om hjelp til å felle noen trær? Ville du først krevd dokumentasjon på at trærne faktisk sto på hans eiendom?

Spørsmålene kommer fra advokat Andreas Bjørn Salvesen, som representerer farsundsmannen som nå er stevnet for retten for å ha hogd ned mellom 40 og 50 trær i ulik størrelse på annen manns eiendom. Hogsten som i ettertid viste seg å være ulovlig, skjedde så langt tilbake som i 2005. Nabokonflikt

For halvannet år siden døde nabomannen som ba om hjelp til å hogge trærne, og det er derfor søksmålet nå rettes mot den som fysisk felte trærne.

Det er pensjonert professor Christer Christensen ved Norges Handelshøyskole (NHH) og hans kone Tora Christensen, bosatt i Bergen, som har saksøkt 55-åringen for ulovlig hogst på deres eiendom i Kårsbakk i Farsund. Ekteparet ønsker ikke å kommentere saken før den kommer opp for retten. Deres advokat Bjørn Tore Steffensen karakteriserer saken som en klassisk nabokonflikt.

– På vegne av ekteparet vil jeg kreve 168.000 kroner i erstatning og ytterligere 4900 kroner som det kostet å taksert verdien av trærne og kostnadene med å tilbakeføre dem slik de sto, sier Steffensen.

Godt ment

55-åringen som hjalp naboen med å felle trærne sier han ikke drømte om at trærne ikke sto på hans eiendom.

– Det eneste jeg har gjort er å hjelpe en hjertesyk nabo med noe fysisk arbeid. Søksmålet tar jeg helt med ro, og frykter på ingen måte å måtte betale erstatning for trærne og buskene, sier 55-åringen til Fædrelandsvennen.

Dersom partene ikke skulle komme til enighet i siste liten, vil den sivile saken gå i Lister tingrett 24. november. Det er satt av en dag til saken.