KRISTIANSAND: 25-åringen er en somalisk statsborger som er bosatt i Kristiansand.

Måtte sy 12 sting Natt til søndag 1. juni i sommer gikk somalieren til angrep på en annen mann med balltre i Elvegata. Kameraten slo mannen i hodet med en flaske, slik at offeret måtte sy et kutt med 12 sting. De to ble pågrepet og avhørt av politiet samme ettermiddag.

25-åringen har forklart at han tidligere på kvelden var på fest i en leilighet i sentrum. Sammen med en annen mann gikk han ut for å handle på en bensinstasjon, og i Elvegata traff de tilfeldigvis mannen som fikk kuttet, og hans kamerat. Mannen har også forklart at offeret trakk frem en kniv og kuttet ham i hånden, og at fornærmedes kamerat hadde med et balltre som han slo med.

Fornærmede har imidlertid en annen forklaring. Han mener at han hadde avtalt å møte de to tiltalte for å snakke om en arrestasjon av en annen mann. Da de møttes skal fornærmede og hans kamerat ha spurt «hva skjer», og tiltalte skal ha blitt sint og dratt frem et balltre som han slo fornærmede med. Den andre tiltalte skal ha dratt frem en flaske og slått fornærmede.

Må sone

Et vitne bekrefter langt på vei fornærmedes versjon av historien, og en politibetjent har i retten forklart at han ved en ransaking i tiltaltes leilighet så et balltre som likner det som ble brukt under episoden.

Flertallet mener derimot at de tiltaltes forklaringer ikke er troverdige, og mener det er bevist utover enhver rimelig tvil at hendelsen har forløpt som fornærmede har forklart.

Mannen som er dømt for balltre-volden, må sone 24 dager i fengsel, mens kameraten som er dømt for volden med flaska, må sone 120 dager.

Retten var delt i skyldspørsmålet. Et rettsmedlem er usikre på om tiltalte oppførte seg som fornærmede hevder. Meddommeren peker samtidig på at fornærmede heller ikke virker særlig troverdig.