ARENDAL: En 50 år gammel mann fra Arendal er tiltalt for å ha tatt livet av sin 72 år gamle mor ved omfattende voldsbruk. I forrige uke startet rettssaken i Aust-Agder tingrett.

Ifølge Agderposten reagerte ambulansepersonellet med sjokk og vantro da de ankom boligen 14. mars i fjor. Mens mora lå død i sofaen, satt 50-åringen og så på fjernsyn.

50-åringen hadde selv ringt til sykehuset for å fortelle at mora var dårlig. Da han fikk beskjed om å hjelpe henne, fortalte han at han ikke orket.

— Jeg var helt satt ut. Jeg var tom for krefter. Da jeg så henne ligge der forsto jeg hva som var i ferd med å skje. Jeg klarte ikke å gjøre noe, forklarte 50-åringen under sin forklaring fredag ifølge Agderposten.

Les også: Nekter for å ha drept sin egen mor

- Han viste ingen følelser

Ambulansepersonellet reagerte på omstendighetene på stedet, og kontaktet derfor politiet. En av polititjenestemennene som var på stedet, vitnet i dag i Aust-Agder tingrett.

— Jeg kikket på avdøde og så hun hadde skader. De har jeg dokumentert i min rapport. Vi snakket og med sønnen, som virket upåvirket av det som hadde skjedd. Han viste ingen følelser, fortalte politimannen i retten.

72-åringen ble obdusert dagen etter, og rapporten viste at kvinnen hadde fått store voldsskader. 50-åringen hevder at mora skadet seg i et fall, og nekter for å ha påført henne vold av noe slag.

Nektet å åpne for politiet

Dagen etter dødsfallet ble 50-åringen pågrepet i sin egen bolig. Ifølge politimannen som pågrep 50-åringen, måtte de bryte seg inn i boligen fordi mannen nektet å åpne for politiet.

— Vi reiste og kom tilbake senere på dagen, da hadde vi fått beslutning om pågripelse og bruk av makt for å ta oss inn. Da han ikke åpnet brøt vi opp døren. Inne i stua fant vi tiltalte sittende foran datamaskinen. Rundt seg hadde han overvåkningsutstyr. Han hadde hele tiden sett oss, men ville ikke åpne, sa politimannen til retten mandag.

Ifølge Agderposten måtte 50-åringen bæres ut av huset, etter at han nektet å bli med frivillig. Rettssaken fortsetter ut uka.