BYGLAND: Motstanden mot at bomstasjonen skulle bli stående i flere år framover, var så stor at Setesdal regionråd i dag sa nei, ifølge NRK Sørlandet. Dermed legges den ene av to bomstasjoner på riksvei 9 i Setesdal ned 4. juni.

I stedet blir det ved bomstasjonen på Hekni, ved kommunegrensen mellom Bygland og Valle, krevd bompenger i begge kjøreretninger.

— Det ble slik at vi tar ned bomstasjonen på Syrtveit, og så bli det fortsatt på Hekni, sier leder av regionrådet, Kay Jeiskelid, til NRK.

Avtalen har hele tiden vært at bomstasjonen ved Byglandsfjord skulle avvikles etter fem år, og at innkrevingen på Hekni skulle bli toveis de ti årene som gjenstår av bompengeperioden. Det var sterk motstand i kommunene Bygland og Evje og Hornnes som gjorde at forslaget om fortsatt drift på Syrtveit ble nedstemt.

— Det blir godt å få denne saken ut av verden. Det var jo stor motstand da den ble etablert, og nå har vi levd med den i fem år. Mange i Bygland vil glede seg over dette, sier Terje Greibesland, medlem av formannskapet i Bygland, til NRK.