KRISTIANSAND: — Jeg får jo en klump i magen. Jeg får jo lyst til å rive av ørene på fyren. Det verste er at han sikkert bare får en smekk på fingeren og blir sluppet ut igjen, sier butikksjef Aune Lian til fvn.no.

En mann ble i natt pågrepet for innbruddsforsøk ved gullsmedforretningen Juvelen i Kristiansand sentrum.

Lei innbrudd

Gullsmedforretningen Juvelen er også tidligere blitt utsatt for innbrudd. I mai i fjor ble forretningen raidet i løpet av fire minutter. Den gangen fikk tyvene med seg varer for store verdier.

— Rett før jeg begynte for et år siden var det også et innbruddsforsøk her, så det er skikkelig ekkelt, sukker Aune Lian.

Politiet var kjapt på stedet natt til tirsdag, og fikk tatt kjeltringen raskt.

— Akkurat det er jeg kjempefornøyd med, og politiet har gjort en god jobb her, mener butikkinnehaveren.

Øker ikke sikkerheten

Tirsdag holder butikken oppe som vanlig, til tross for innbruddsforsøket.

— Ja, kundene våre merker ingenting til innbruddsforsøket i natt, for han kom seg jo ikke inn i butikken.

- Hva vil du nå gjøre med tanke på sikkerhetsopplegget i butikken din?

— Nei, hva skal vi gjøre? Vi er allerede veldig godt sikret, og jeg tror ikke det er så mye mer vi kan gjøre. Det må jo være å gjemme de få varene som ligger bak disken, mener hun.

Batteridrill

Mannen forsøkte å komme seg inn i forretningen i Markens gate ved å bore flere hull i veggen. Med en batteridrill hadde han laget flere små hull da politiet kom til stedet.

— Mannen hadde først tapet over et vindu i inngangsdøren ved siden av gullsmeden, trolig for å skjule lyden av glassknusing. Deretter knuste han vinduet i døren, tok seg inn i inngangspartiet, og boret små hull i veggen, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Naboer varslet

Mannen, en 21-åring fra Østlandet, ble pågrepet på fersk gjerning. Han rakk aldri å komme seg inn i gullsmedforretningen.

— Det virket som han hadde tenkt å dytte inn en del av veggen. Hvilke sjanser han hadde for faktisk å komme seg inn, tør jeg ikke si, sier Andersen.

(Saken fortsetter under bildet)

KNUSTE VINDU: Mannen tok seg inn i inngangspartiet ved siden av gullsmeden ved å knuse et vindu. Tirsdag morgen var det satt i en plate i døren. (Foto: Tormod Flem Vegge) Foto: Tormod Flem Vegge

Politiet ble gjort oppmerksomme på innbruddsforsøket av naboer som hørte mistenkelige lyder. Meldingen kom inn på operasjonssentralen klokken 02.56, og politiet var på plass ved gullsmeden kort tid etter.

Dømt tidligere

21-åringen sitter nå i arresten ved Kristiansand politistasjon i påvente av avhør. Han er siktet for innbruddsforsøk.

Ifølge operasjonsleder er mannen en kjenning av politiet på Romerike.

— Han er tidligere dømt for vinningskriminalitet, opplyser Andersen.

Les også: Raidet gullsmed på under fire minutter