PRØVET: Anders Roger Øynes har hatt en tung dag. Foto: Nettbuss sør Foto: Nettbuss sør

ARENDAL: — Det er klart det er forferdelig trist med brannen, men nå må vi tenke fremover. Vi har fokus på de ansatte og kundene, sier Øynes til fvn.no.Han har hatt en travel søndag etter at det i natt brøt ut en kraftig brann i vaske- og smørehallen for busser og lastebiler. Brannen spredte seg raskt, og bygningene har fått omfattende skader.

— Verkstedet er totalskadet. Og alt er helt utbrent. En buss og to lastebiler er også helt utbrent, sier Øynes.

Les utfyllende sak om brannen og se bilder her

Redd taket vil falle sammen

Det er fortsatt snø på taket, noe som gjør det ekstra farlig å gå inn i bygningen. Derfor passer en vakt fra et vaktselskap nå på slik at ingen beveger seg inn.

— Vi frykter at taket bryter sammen, sier Øynes.

Politiets teori er at brannen antakelig startet fordi det var hull i slangen til en byggtørke, altså en slags varmeovn. Dermed sivet det ut diesel på gulvet. Antakelig er det en gnist som har antent dieselen.

Ansatte prøvde å slukke

To ansatte var på jobb da brannen startet.

— De prøvde å slukke litt først, men de merket at det ikke er bare-bare å slukke brann med diesel. Så de kontaktet brannvesenet, sier lederen.

De to, som kom fysisk uskadet fra brannen, vil nå bli tatt hånd om at bedriftshelsetjenesten.

— Det er klart at det er en dramatisk opplevelse å se at det tar fyr og spre seg så fort. Så jeg er bekymret for at de kan få traumatiske ettervirkninger, sier Øynes.

Antakelig løsning i morgen

Omkring 60 busser er daglig innom den kombinerte vaske- og smørehallen, der det også er et verksted. Bussene er de som kjører lokalrutene i Arendal-området, samt Sørlandsekspressen og Timeekspressen. I tillegg er det en del lastebiler som er innom hallen for å bli vasket, fikset og klargjort.

I løpet av dagen har Øynes arbeidet med å finne alternative løsninger for å holde driften i gang.

— Vi har laget en driftsmodell utgra foholdene. Vi regner med å ha det klart i morgen, så kundene får benyttet seg av bussene våre på vanlig måte, sier Øynes.

Anders Roger Øynes forklarer at han har vært på befaring sammen med forsikringsselskapet på brannstedet søndag, men at de ikke har fått kartlagt hvor store verdier som har gått tapt. Trolig er det snakk om flere millioner kroner.

Befaring i hallen søndag. Foto: Ernest Boswarva Foto: Ernest Boswarva