AGDER: Operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt rekker nå en advarende pekefinger mot personer som er i bestitelse av pistolene, etter at flere personer har blitt beskutt eller følt seg truet av personer med slike våpen.

— Sett med politiøyne vil jeg rekke en advarende pekefinger mot dette. Det er ulovlig å bære våpenlignende gjenstander på offentlig sted uten en gyldig grunn til å gjøre det, sier Austad.

I dag har politiet i Arendal rykket ut to ganger etter at mindreårige personer har lekt med softgun-pistoler. Tidligere denne måneden ble russ i Mandal beskutt med lignende våpen.

— Vi har hatt på noen væpnede aksjoner og på vegne av politiet må jeg si at folk må være forsiktig, sier Austad.

Den siste uken har politiet i Kristiansand fått melding om to episoder hvor folk har viftet med pistol. I det første tilfellet fant politiet ikke fram til personen. I det andre tilfellet aksjonerte politiet og pågrep en person.

— Man skal ikke gå rundt med disse på offentlig sted, verken for å vifte eller skyte med dem. Man alarmerer lett omgivelsene. Folk ser jo ikke at dette er et softgun eller leketøysvåpen, avslutter Austad.