MANDAL: Guttene, som er bosatt i Mandal, ble pågrepet av politiet torsdag morgen. I avhør har de erkjent å stå bak overfallsranet.

— Etter grundig etterforskning ble de to pågrepet. Vi er meget sikre på at vi har tatt de riktige personene, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Slått flere ganger i hodet

Han regner ranet nå som oppklart. Guttene er siktet for ran med vold og trusler. En tredje gutt, også han en 16-åring, skal ha vært passiv tilskuer til episoden. Vedkommende skal ha stått et stykke unna på turstien bak stranden, og politiet har derfor ikke siktet ham.

Les også: Voldsran sjokkerer

Ranet skjedde ved 02-tiden natt til 1. pinsedag, øst for fyret kalt Bestemor bak sandstranden. Ekteparet fra Østlandet, begge 41 år gamle, var på vei hjem til leiligheten ved Sjøsanden Ferietun etter 40-årslag sammen med venner på Risøbank.

De skal først ha lyder bak dem på stien, før mannen ble slått i hodet med en flaske og dratt inn i skogen.

— Guttene slo offeret gjentatte ganger i hodet med flaske. Deretter ble ekteparet fratruet penger, lommebøker og mobiltelefoner, sier Gabrielsen.

Blir ikke fengslet

Mannen kom fra voldsepisoden uten alvorlige fysiske skader. Ranerne fikk med seg 100 kroner fra lommebøkene, samt to mobiltelefoner.

— Motivet for ranet var å skaffe seg penger. Ranet var spontant, og ikke planlagt. Det var ikke et vellykket ran, men likevel dramatisk for dem som var offer for ugjerningen, sier Bjart Gabrielsen.

Den ene av 16-åringene ble sluppet løs etter avhør torsdag, mens den andre blir ifølge stasjonssjefen sluppet løs torsdag kveld.

— Det er ikke anledning for fengsling. De er for unge, og er dessuten førstegangskriminelle, sier Gabrielsen.