SØGNE: Det var i tidsrommet mellom 21.30 og 23.00 lørdag 19. juli at bilen til Søgne-mannen skal ha blitt stoppet på Langenes i Søgne. De to Kristiansand-mennene skal ha viftet med en Colt luftpistol og tok mannen deretter med til et skogholt.

De to mennene skal ha skutt et skudd mot kneet hans og sagt:

"Vet du hva som skjer hvis noen skyter av deg kneskåla", "Tror du at noen kan fikse det etterpå?" og "Neste gang du forsøker å stikke av, eller ikke gjør opp for deg, skal jeg skyte av deg kneskåla".

De to tiltalte 20-åringene skal ha sagt at offeret skulle kjøres til Oslo og leveres til bakmennene. Etter at han var blitt skutt skal de to mennene ha kjørt han til Brennåsen.

Før episoden på Langenes fant sted skal de to 20-åringene har presset mannen til å betale 25.000 kroner. De fortalte at bakmenn i Oslo krevde 20.000 kroner for at mannen hadde forsøkt å kjøpe et parti hasj, og beløpet ble senere forsøkt hevet til 70.000 kroner.

Konstituert statsadvokat Hilde Almåsstø ved Statsadvokatene i Agder har tatt ut tiltale, og mener at mennene har forbrutt seg mot fire paragrafer i straffeloven. Blant annet for å ha hatt luftpistol uten lovlig grunn og utpressing.