KRISTIANSAND: Dette kommer frem i en pressemelding som er sendt ut av Vest-Agder fylkeskommune.

I forbindelse med regjeringens initiativ til en regionreform ble prosessen for sammenslåing av Agder-fylkene satt på vent. I mai og juni 2008 fattet Lillesand, Birkenes, Iveland og Evje og Hornnes kommuner vedtak om ønske om en ny prosess for fylkessammenslåing. De tre førstnevnte kommunene ga uttrykk for ønske om overflytting til Vest-Agder dersom det ikke ble slik sammenslåing. Inndelingsspørsmålet ble også tatt opp av flere ordførere på et møte i KS-regi i juni 2008. Det var enighet på møtet om å oppfordre fylkeskommunene til å ta prosessen videre.

Spørsmålet er blitt drøftet i fellesmøter mellom politikere i Aust— og Vest-Agder fylkeskommuner. Det ble opprettet en styringsgruppe for utarbeidelse av diskusjonsnotat som skulle legge grunnlaget for en debatt. Notatet ble så sendt ut til politiske partier i fylkene for behandling.

I saksfremstillingen viser Fylkesrådmann Tine Sundtoft til at det i media er registrert at folkeavstemming har vært tema i enkelte partier i Aust-Agder. Det er ikke registrert at dette har vært tema i Vest-Agder. En eventuell folkeavstemming vil kun være rådgivende for fylkestinget, skriver Sundtoft. Hun mener det vil være mest hensiktsmessig at en nå starter en prosess for å drøfte og legge frem en innstilling med mål for sammenslåing, for å finne gode løsninger for en sammensluttet fylkesorganisasjon og for lokalisering av fylkeskommunale og statlige arbeidsplasser og funksjoner.