FLEKKEFJORD: Brannen startet i ulendt terreng på nordsiden av vannet torsdag kveld, og brannvesenet holdt den under oppsikt utover kvelden og natt til fredag.

— Vi har sjekket brannen jevnlig, og det har ikke vært nødvendig å slukke den. Det brenner nå i en dalbunn, opplyser underbrannmester Dag Velund ved Flekkefjord brannvesen til fvn.no fredag formiddag.

Ned mot vannet

Brannvesenet regner med at flammene slukkes av seg selv, men vil fortsette å sjekke området utover fredagen.

— Dette er et område det brenner nesten årlig. Det er derfor ikke mye der som kan brenne. Flammene beveger seg nå ned mot Botnevann, og vi regner med at den dør ut, sier Velund.

Botnevann ligger mellom Flekkefjord og Åna-Sira, og brannen skal torsdag kveld ha vært synlig fra riksvei 44, som går på sørsiden av vannet. Flere bilister meldte fra til brannvesenet. Også grunneiere ringte inn.

Ingen hytter i fare

Torsdag kveld var brannvesenet usikre på omfanget.

— Vi sjekker nå ut området, men vi kan nok ikke ta oss opp dit i natt. Dette er et område med nesten bare fjell og utmark. Det er ulendt med veldig store høydeforskjeller. Trolig avventer vi til fredag morgen før vi gjør noe mer, opplyste underbrannmesteren til fvn.no like over klokken 22.30. Det skal ikke ha vært noen bolighus eller hytter i nærheten av flammene.

— Vi vet ikke årsaken til brannen. Ingen av grunneierne har opplyst at de har svidd av noen områder torsdag, sier Velund.