KRISTIANSAND: Mannen ble avhørt lørdag.

— I avhør fortalte han at han var på vei til ruspoliklinikken sammen med sin venninne for å komme seg ut av rusen. Mens han var på vei dit observerte han en politibil i motgående kjørefelt i Marviksveien, forteller etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

Videre innrømmet mannen i avhøret at han fortsatte å kjøre mot klinikken på tross av at han registrerte at politiet kom kjørende bak ham, og at de satte på blålys.

VIDEO: Biljakten: — Det kunne vært unger i veien

VIDEO: Se intervju med øyenvitne: — Jeg så bilen i lufta

VIDEO: Se bilder fra ulykkesstedet Knuste ruten

Det var like før klokken 13.00 torsdag i forrige uke at en politipatrulje i Kongsgård Allé kom over et enslig kjøretøy som de rutinemessig ønsket å stanse for kontroll av både fører og kjøretøy.

Mannen nektet å stoppe og stakk av mot Østre Ringvei og fortsatte E 18 til Timenes , hvor han snudde og kjørte innover mot byen igjen. På vestsiden av byen valgte mannen å kjøre mot Vågsbygd. Her endte ferden i Lumberkrysset klokken 13.13. Der ble bilen stående på tvers etter at føreren skal ha forsøkt å presse seg forbi en annen personbil.

Mannen ble umiddelbart pågrepet av politiet, som først knuste ruten og dro føreren ut. Hans kjæreste (19), som var passasjer i bilen, måtte tas hånd om av ambulansepersonell. Også sjåføren ble sjekket av helsepersonell, men ingen av de to ble alvorlig skadet.

BILDESERIE: Se den dramatiske pågripelsen sekund for sekund

— Ingen god forklaring

23-åringen hadde i avhøret ikke noe god forklaring på hvorfor han ikke stoppet for politiet.

— I avhør sa han at han ikke skjønner hva han tenkte på, og at han viste dårlig dømmekraft. Han sier også at han mest sannsynlig hadde amfetamin i kroppen, og at han på grunn av dette ikke hadde sovet på flere dager, sier Hansen.

Mannen har erkjent å ha kjørt uten førerkort, nektet å stoppe for politiet og for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Sniffet amfetamin

Også den 19 år gamle kvinnen, som er bilens eier, er blitt avhørt av politiet.

— Hun erkjenner å ha vært ruset på amfetamin. Ifølge henne hadde hun sniffet amfetamin den aktuelle dagen. Hun erkjenner også at hun ikke forvisset seg om at den personen som kjørte bilen hennes var i lovlig stand til å kjøre bilen, forteller etterforskningslederen.

Begge to risikerer nå en reaksjon fra påtalemyndighetene.