ARENDAL: Bedrageriene skjedde gjennom selskapet Agder Bygg og Anlegg AS, som til slutt gikk konkurs. Straks selskapet ble etablert, ble aksjekapitalen tatt ut av selskapet. Aust-Agder tingrett legger til grunn at det etter dette uttaket ikke har vært penger på selskapets konto.

En av de andre domfelte, en 37 år gammel mann, drev i sin tid et enkeltmannsforetak innen byggebransjen. Dette foretaket hadde store økonomiske problemer, og 37-åringen mente at ved etablering av et nytt selskap kunne han oppnå mer kreditt utover det han allerede hadde. En tid etter etableringen av Agder Bygg og Anlegg ble mannen innkalt til soning av en dom på to år for narkokriminalitet. 27-åringen fikk i mellomtiden lov til å handle varer for inntil 600.000 kroner for å kunne sluttføre arbeider som 37-åringen hadde på forskjellige steder.

I retten ble 37-åringen dømt til ubetinget fengsel i syv måneder. En tredje tiltalt, 32 år gammel fra Arendal, er dømt til seks måneders fengsel. Den fjerde tiltalte ble frifunnet.

Ifølge Aust-Agder tingretts dom har 27-åringen gjennomført minst 72 forskjellige bedragerier for i alt 2,2 millioner kroner.

37-åringen er dømt for medvirkning til bedragerier på til sammen 640.000 kroner, mens 32-åringen er dømt for bedragerier på 300.000 kroner.

Alle de tre domfelte er tidligere straffet. 37-åringen og 32-åringen har etter hvert kommet i en ny livssituasjon som har vært formildende for tingretten ved straffeutmålingen.